so., 9. prosinec 2023 18:14

Češi opět bodují ve světě videoher

východní Sibiř ve hře východní Sibiř ve hře Zdroj: THQ Nordics
Brno - Nová česká hra Last Train Home brněnského studia Ashborne Games vyšla 28. listopadu. Jedná se o realtimovou strategii, které nechybí ani český dabing. Obecně se setkává s pozitivním přijetím hráčů nejen v České republice.

Hra je často chválena za neotřelé a zajímavě zpracované téma a netradiční a propracovanou hratelnost, která v sobě kombinuje více žánrů. Vyčítána jí bývá hlavně špatná umělá inteligence nepřátel, či občasná krkolomnost ovládání. Na serveru metacritic má Last Train Home momentálně od kritiků krásné hodnocení 83 bodů ze 100. Na online obchodě Steam je momentálně sedmou nejprodávanější hrou.

Last Train Home se odehrává po první světové válce, kdy se vojáci československých legií snaží dostat z bolševického Ruska, kde vládne občanská válka. Hra využívá tématu a dobových reálií, ale nedrží se přesně historických událostí. Rolí hráče je pomocí ukradeného vlaku dostat po devět tisíc kilometrů dlouhé Transsibiřské magistrále vojáky domů do nově vzniklé Československé republiky. Hra je realtimovou strategií, která se dělí na strategickou složku, kdy ovládáte své vojáky v boji a při průzkumu okolí a manažérskou složku, kdy se staráte o svůj vlak a stav svých jednotek. Ve hře nechybí ani takzvaný autentický dabing, který je kombinací češtiny, slovenštiny a ruštiny.

Zobrazeno 460 krát
Naposledy upraveno: st., 20. prosinec 2023 09:16
Pro psaní komentářů se přihlaste