st., 9. říjen 2019 11:37

Česká naděje ve všestranosti na olympijské hry

Miloslav Příhoda při krosu Miloslav Příhoda při krosu Zdroj: Jezdci.cz
Olomouc - Velký olympijský sen českého reprezentanta Miloslava Příhody přestává být nereálným. Po zářijových závodech v polských Sopotech se ze 216. pozice dostal na úžasné 93. místo světového žebříčku v jezdecké všestranosti. Již v prvních dnech závodů, kdy se soutěžilo nejprve v drezúře, poté v krosu, se Miloslavu Příhodovi se svým devítiletým valachem Ferreolusem Lat. dařilo držet si pozici v nejlepší desítce. Během nedělních parkurů již byla na koních znát únava a často chybovali. Ve čtyřhvězdičkové, velmi náročné kategorii zvládli dojet bezchybně pouze dva startující a mezi nimi i Miloslav Příhoda. Skvělý konec jej tak posunul až na bednu a český reprezentant se tak mohl radovat nejen z bronzové medaile, ale hlavně také z dalších kvalifikačních bodů do olympijského žebříčku.

„Jsem opravdu velmi šťastný, jelikož jsme na tyto závody jeli pouze z důvodu získání olympijských bodů. Body získává pouze první čtvrtina výsledkové listiny, proto jsme museli být do šestého místa. Tím, že jsme byli po krosu desátí, nevypadalo to s body příliš dobře. Naštěstí Ferreolus dokázal přeskákat celý parkur čistě. Poté už jsme museli jen čekat, jak vše dopadne. Konečné třetí místo by nám mělo přinést asi 65 olympijských bodů a to nás vrací zpět do hry o samotný start na Olympijských hrách," dodal nadšený Příhoda.

Olympijské hry na dosah

Jeho největšími konkuretny v olympijské kvalifikaci jsou nyní dva ruští jezdci - Aleksandr Markov a Valery Martyshev. Ti již ale do konce roku žádné závody neplánují a nechávají tak všechno osudu. 

Pro českého reprezentatna je nyní důležité, jak se mu bude dařit na závodech v Itálii, kam se chystá na konci října. Pokud by se mu podařilo umístit se na těchto závedech do desátého místa, posunul by se tak před vedoucí Rusy a znamenalo by to pro něj automatický postup ze skupiny. Nemusel by čekat, jak se bude vyvíjet individuální žebříček Mezinárodní jezdecké federace. 

Závody v Itálii budou pro Miloslava Příhodu letos posledními a do konce roku už jej čeká pouze odpočinek a regenerace, kterou si se svými koňmi po této velmi vydařené sezóně zaslouží.

Zobrazeno 1214 krát
Naposledy upraveno: pá., 11. říjen 2019 12:01
Pro psaní komentářů se přihlaste