so., 25. duben 2020 11:18

Česká televize připravila nový pořad Máme na to

ČT bude vysílat nový pořad o finanční gramotnosti ČT bude vysílat nový pořad o finanční gramotnosti Zdroj: ceskatelevize.cz
ČR - Spousta lidí je kvůli karanténě dlouhodobě bez práce a vyhlídky na zlepšení situace stále nepřicházejí. Někteří otočí každou korunu dvakrát, než do něčeho investují a mají problém svou domácnost finančně utáhnout a zároveň nestrádat. Jak vyžít a jak se uvědoměle i dlouhodobě chovat ke svým financím, poradí nový zábavně vzdělávací magazín Máme na to.

Pořad bude stavět především na skutečných příbězích diváků. Nabídne řešení a odpovědi na palčivé otázky, které daná ukázková situace nabídne. Česká televize bude Máme na to vysílat na kanále ČT1, a to každou sobotu od 18:05 hod. Provázet jím bude moderátorka a finanční expertka Margareta Křížová, která přiblíží danou problematiku divákovi tak, aby byla snadno srozumitelná.

„Pořad ukazuje, jak zacházet se svými financemi tak, abychom zvládli i nečekané situace. Ty přichází v životě každého z nás, a nemusí to být jen v době pandemie. To, jak je zvládneme, záleží do určité míry na tom, co víme o osobních financích a jak dobře jsme se svými penězi hospodařili v dobách, kdy šlo všechno hladce,“ vysvětluje Margareta Křížová.

Moderátorka bude během pořadu vysvětlovat také to, proč je důležité hledat si kvalitní zdroje informací. Pro mnohé je totiž velmi obtížné najít, porozumět a vyhodnotit, co je opravdu potřebné vědět a znát, třeba o své výplatě. Posílení finanční gramotnosti je tak jedním z hlavních cílů tohoto pořadu.

„Problémy řeší i ti, co peníze mají a bojí se jejich znehodnocení. I pro ně přineseme odpovědi. Nezáleží až tak na okolnostech, vždy stojíme před důležitými rozhodnutími ve vztahu k osobním a rodinným financím. Každá rada se hodí a finanční gramotnost má u nás pořád rezervy,“ dodává kreativní producentka Lucie Kapounová.

Zobrazeno 1103 krát
Naposledy upraveno: so., 25. duben 2020 13:03
Pro psaní komentářů se přihlaste