po., 24. listopad 2014 09:05

České dráhy zavádí lístky za nula korun

Děti do šesti let mohou momentálně cestovat ve vlacích Českých drah bez lístku. To se ale změní 14. prosince, kdy vejde v platnost nový jízdní řád. Nadále sice budou využívat jejich služeb rovněž bezplatně, ale musí si obstarat jízdenku v hodnotě nula korun.  

 

Tato novinka je nepříjemná jak pro cestující, tak pro průvodčí, kterým papírování zabere více času. „Bude to znamenat zhoršení služeb ČD a nárůst administrativy pro průvodčí, zejména v regionální dopravě,“ řekl prezident Federace vlakových čet Jan Fridrich.

Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského je účel tohoto bezplatného jízdného hlavně evidenční a statistický. Novinku hájí také tím, že podobné doklady vydávají i další železnice v zahraničí. „Vystavení lístku je možné bez přirážky u průvodčího ve vlaku,“ dodal  Šťáhlavský.

Bezplatné jízdenky nejsou jedinou novinkou Českých drah, která cestující příliš nepotěší. Další změna se týká skupinových slev. Nově si skupiny šestí a více lidí budou muset podat žádost tři dny předem prostřednictvím objednávkového formuláře. Naopak výhodou nového systému může být, že zákazníci, kteří si objednají hromadnou slevu předem, získají od Českých drah automaticky místenku, a to zdarma.

Zdroj perexové fotografie: Novinky.cz

 

 

Zobrazeno 1390 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste