po., 3. prosinec 2018 09:52

Čeští florbalisté vyhořeli proti Lotyšsku. Postup do semifinále se tak komplikuje

Čeští florbalisté padli s outsiderem Čeští florbalisté padli s outsiderem Zdroj: Sport.cz
Praha - Florbaloví fanoušci se dočkali Mistrovství světa. První zápas sice Česká republika zvládla proti Německu 10:5, nicméně v druhém utkání základní skupiny prohráli proti Lotyšsku 4:3. Rozdílová byla druhá třetina, kterou hráči z Pobaltí zvládli celkem suverénně 3:1. Čeští hráči mají zaděláno na velký problém, protože pokud prohrají proti Švýcarům, ve čtvrtfinále je čeká suverénně nejlepší florbalová země, tedy Švédsko. 

Zápas proti Lotyšům začali domácí hráči na jedničku, protože již ve 4. minutě se prosadil Tom Ondrušek po parádním pasu Adama Delonga. Čeští hráči nadále pokračovali v aktivní hře a kontrolovali průběh první třetiny, která nakonec skončila výhrou České republiky 0:1. 

Začátek druhé třetiny nám ukázal zcela odlišný obrázek. Lotyši předváděli nebezpečné kombinace, které nakonec dokázali využít. Jako první se v 22. minutě prosadil Krumins. Tento hráč se ve 25. minutě radoval podruhé, když krásnou střelou tahem překonal bezmocného Bauera, který vystřídal Lukáše Součka. 

V 32. minutě dokonali Lotyši obrat, když na 3:1 zvýšil Bitmanis po přesné přihrávce od Kostusevse. Česko bylo ve velkém šoku a tlak Lotyšů se pomalu zvyšoval. Špetku naděje vykřesal Adam Delong, který ve 38. minutě dorážkou překonal Salcevicse. 

V poslední periodě se O2 Aréna potřetí rozjásala, když se v 43. minutě prosadil opět Tom Ondrušek po svém klasickém výjezdu od mantinelu k ose hřiště. O minutu později ovšem vítěznou branku vstřelil Stepans, který se na pravém křídle trefil přesně do levé šibenice. Zbytek utkání Lotyši odehráli velice zkušeně a domácí hráči i díky velké nervozitě podlehli. 

Zápas sledovalo zhruba 4600 fanoušků, což je zhruba polovina toho, co dorazila na zápas proti Německu. Češi musí v posledním zápase skupiny porazit Švýcary, jinak je čeká sebevražedná čtvrtfinálová mise proti Švédům. 

 

Zobrazeno 1137 krát
Naposledy upraveno: po., 10. prosinec 2018 17:56
Pro psaní komentářů se přihlaste