ne., 13. listopad 2011 20:54

Čeští hokejisté nedokázali udržet vedení a prohráli s Ruskem

Čeští hokejoví reprezentanti se v neděli 13.11. naposledy představili na ledě Hartwall Arény v Helsinkách v rámci turnaje Karjala. Zápas s Ruskem pro ně však nedopadl nejlépe. Z ledu odjížděli jako poražení a v konečném pořadí turnaje na ně zbylo třetí místo. První skončili Rusové následovaní úřadujícími mistry světa z Finska. Poslední místo obsadili Švédové.

Zápas s Ruskem se však pro české hokejisty nevyvíjel vůbec špatně. V 28. minutě se totiž v přesilovce trefil téměř čtyřicetiletý kapitán českého týmu Petr Nedvěd. Po přihrávce od Kotalíka vyslal střelu směrem na ruského brankáře Barulina a od jeho masky se puk odrazil do sítě. Ve druhé třetině již gól nepadl, a tak si český tým přenesl vedení 1:0 do třetí třetiny.

Třetí třetina však patřila Rusům. Nejprve v 55. minutě srovnal skóre Alexander Radulov při vyloučení Jakuba Nakládala. Deset sekund před koncem pak vstřelil vítězný gól Kuzněcov. Rusko se tedy mohlo radovat z vítězství 2:1 a z prvního místa v turnaji. Češi získali v turnaji pouze tři body za vítězství nad Švédskem 5:2 a obsadili konečné třetí místo.

Český tým bude moci napravovat svou pověst od 15. prosince, kdy začíná Channell One Cup v Moskvě.

Branky a nahrávky: 28. P. Nedvěd (Kotalík, Blaťák) - 55. A. Radulov (I. Zubov), 60. Kuzněcov (Pěrežogin).
Rozhodčí: Boman, Rantala - Hägerström, Suoraniemi (všichni Fin.).
Vyloučení: 7:7.
Využití: 1:1.
Diváci: 3794.
Sestavy:
Česká republika: Jakub Kovář - Ševc, Blaťák, Nakládal, Čáslava, Mojžíš, Zíb, Trončinský - Průcha, P. Nedvěd, Adamský - Irgl, Novotný, Hubáček - Petružálek, Koukal, Klepiš - Kvapil, Vampola, Kotalík. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.
Rusko: Barulin - I. Nikulin, Kornějev, Grebeškov, Denisov, Višněvskij, Medveděv, Čudinov, J. Birjukov - A. Radulov, I. Zubov, Širokov - Tarasenko, Šipačov, Makarov - Pěrežogin, Těreščenko, Petrov - Kuzněcov, Bodrov, Kokarev. Trenéři: Zinetula Biljaletdinov, Valerij Bělov a Dmitrij Juškevič.

Zdroje:

http://hokej.cz/index.php?lng=CZ&webid=259&id=54454&view=clanek
http://www.hokej.cz/index.php?lng=CZ&webid=259&id=35003&view=clanek
http://hokej.sport.cz/tabulka?sectionId=864&competitionId=73

Foto:

http://hokejonline.eu/wp-content/uploads/logo_karjala.gif

 

Zobrazeno 2054 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41
Pro psaní komentářů se přihlaste