po., 12. březen 2018 18:16

Čeští sledge hokejisté medaili z Pchjongčchangu nepřivezou

Čeští sledge hokejisté podlehli USA 0:10 Čeští sledge hokejisté podlehli USA 0:10 Zdroj: irozhlas.cz
Pchjongčchang - Po úvodní prohře s Koreou nestačila česká sledge hokejová výprava ani na výběr Spojených států amerických. V pořadí druhý zápas na Zimních paralympijských hrách v Pchjongčchangu prohráli svěřenci Jiřího Břízy 0:10 a sen o olympijské medaili se tak rozplynul.

Do vedení se Američané dostali hned ve druhé minutě úvodní třetiny, kdy se do brány trefil jednadvacetiletý Farmer. Ten v průběhu přidal ještě další dva góly a americký tým tak po první třetině odcházel do kabin s náskokem 3:0.

Největší nadílku dostal český výběr ve druhé třetině, během které mu Američané nadělili celkem sedm gólů. V poslední třetině už ani jeden z týmů góly nepřidal a zámořský tým se tak mohl radovat z vítězství 10:0. „Rozdíl v rychlosti a fyzických soubojích byl dnes markantní,“ řekl po prohraném zápase trenér české reprezentace Bříza.

V tabulce skupiny B patří Čechům po dvou odehraných zápasech třetí místo. Na druhou Koreu ztrácí čtyři body, což znamená, že o medaili už si čeští sledge hokejisté nezahrají.

Další zápas odehraje český tým hned zítra v 11 hodin SEČ, a to proti Japonsku, které je zatím bez bodového zisku na posledním místě tabulky. O celkové 5. – 8. místo na letošních Paralympijských hrách pak bude česká výprava bojovat ve středu a v pátek.

Zobrazeno 1799 krát
Naposledy upraveno: út., 13. březen 2018 14:20
Pro psaní komentářů se přihlaste