pá., 5. prosinec 2014 11:43

Chata Barborka skončila v plamenech

JESENÍKY - Vyhledávaná rekreační chata Barborka se octla v plamenech. Celkem sedm hasičských vozů vyjelo na místo požáru ve snaze zachránit co největší části tohoto turisticky známého místa pod vrcholem Pradědu.

 Hasiči na místo vyjeli okolo sedmé hodiny ranní. Dostat požár pod kontrolu se jim povedlo již kolem desáté hodiny dopoledne. Škoda se odhaduje na devět set tisíc korun.

„Hořet začalo patrně v garáži, ale více bude zjišťovat vyšetřovatel. Oheň se rozšířil na dvě garáže přilepené k chatě, plameny pak přeskočily na dřevěné opláštění štítové zdi," uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. „Oheň pronikl do jednoho pokoje v prvním patře a dalších dvou o patro výš. Chodby byly plné kouře," dodal.

Shodou okolností v chatě během požáru nebyli žádní ubytovaní hosté, nedošlo tedy ke zraněním. Provozní chaty Roman Šmahaj uvedl, že požár není důvodem pro uzavření rekreační chaty Barborka. K zahájení sezóny tedy dojde stejně jako každý rok. Ani Šmahaj nemá představu o příčině požáru. Čekáme na výsledky šetření specialistů,"řekl.

 Jednou z možností, kterou specialisté zatím nevyloučili, je, že založení požáru bylo úmyslné. Došlo k němu totiž přesně v den, kdy slaví svátek Barbora. Celá situace je však stále v šetření.

 

Zdroj fotografie: Chatabarborkapec.cz

 

 

 

 

 

Zobrazeno 1860 krát
Naposledy upraveno: ne., 7. prosinec 2014 16:15
Pro psaní komentářů se přihlaste