čt., 30. říjen 2014 09:05

Dance Life Expo rozhýbe brněnské výstaviště

Brno hostí jednu z největších tanečních akcí u nás – Dance Life Expo. Pořadatelé připravili představení proslulých tanečníků, soutěže a workshopy nejrůznějších žánrů.

Začátek listopadu bude v Brně ve znamení tance. Ve dnech 7. - 11. října proběhne už třetí ročník festivalu Dance Life Expo. Koná se na výstavišti pod záštitou veletrhu SPORT Llife. Tato ojedinělá akce nabízí průřez širokým spektrem tanečních stylů.

Hlavním záměrem pořadatelů je pestrost. „Chceme představit tanec, jeho krásu, v tom nejširším pojetí a hloubce napříč všemi směry nejširší veřejnosti v shows, workshopech, seminářích a soutěžích,“ říkají organizátoři.

Návštěvníky čeká přes sto čtyřicet tanečních show v podání téměř čtrnácti set účinkujících. Program mohou sledovat na pěti pódiích a objeví se v něm významní představitelé světové taneční scény, mezi nimi Alex Shchuchin v poledance, Mário Radačovský v baletu nebo Jeff Selby ve street dance. Součásti akce bude také představení různých tanečních škol, studií i konzervatoří.

Během veletrhu proběhne šest soutěží. Milovníci tance se mohou také zúčastnit sto třiceti workshopů. Pořadatelé zvou každého bez ohledu na předchozí zkušenosti. „Od prvotního okamžiku se základní filozofií Dance Life Expo stala vznešená myšlenka s hlavním cílem sjednotit celý taneční svět a představit jeho hloubku a krásu jak pro diváky a fanoušky, tak samozřejmě pro samotné tanečníky všech výkonnostních úrovní,“ říkají. Proto se workshopy dělí se na dva typy. Open Class slouží jako prvotní seznámení s tanečním stylem, Master Class učí hvězdy svých žánrů a vyžadují pokročilou úroveň.

Program slibuje celkem přes čtyřicet tanečních stylů. Ty se dělí do sekcí klasický a moderní tanec (balet, step, muzikál,…), street dance (waacking, hip hop,…), orientální tanec, párové tance (standardní, latinskoamerické a kubánské), tematické tance (flamenco, afro, capoeira,…) a v neposlední řadě spojení tance a fitness (poledance, rock´n´roll, zumba,…).


Zdroj obrázku: Dancelifeexpo.cz

Zobrazeno 1729 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste