st., 23. říjen 2019 21:03

David Pastrňák vyhlášen hvězdou uplynulého týdne v NHL

David Pastrňák David Pastrňák Zdroj: nhl.com
Boston - V pondělí 21. října zveřejnilo vedení NHL tři hvězdy za minulý týden. První hvězdou byl vyhlášen český útočník David Pastrňák, který si toto označení vysloužil sedmi góly ve třech zápasech. Pozice druhé hvězdy NHL připadla obránci Washington Capitals Johnu Carlsonovi, načež třetí hvězdou byl zvolen brankář Buffalo Sabres Carter Hutton.

Snový týden prožil forvard Boston Bruins David Pastrňák. Díky sedmi gólům, které nastřílel ve třech zápasech byl vyhlášen první hvězdou týdne v NHL od 14. do 20. října. Havířovský rodák tak ovládl kanadské bodování, když si ve třech zápasech připsal dohromady devět bodů za sedm gólů a dvě asistence.

V pondělí 14. října odstartoval svoji jízdu čtyřmi góly proti Anaheimu a Bruins díky němu zvítězili na domácí půdě 4:2. Pro Pastrňáka to byl pátý hattrick v NHL. Boston chtěl na vítězný zápas navázat, nakonec však prohrál s Tampou Bay po nájezdech 3:4. Český útočník z tohoto utkání vyšel s bilancí 2+1. V dalším zápase nepomohl ani Pastrňákův gól a asistence, Boston podlehl Torontu 3:4 po prodloužení. Hvězdou týdne v NHL nebyl David Pastrňák poprvé. V loňském roce v listopadu byl vyhlášen hvězdou týdne a mimo jiné dosáhl v zápase proti Torontu svého druhého hattricku v sezoně.

Obránce Washingtonu John Carlson byl v minulém týdnu za jeden gól a sedm přihrávek jen o bod horší než Pastrňák. Gólman Sabres Carter Hutton byl vyhlášen třetí hvězdou, když ve dvou zápasech nedostal ani gól a v utkání proti Los Angeles si za 47 zákroků připsal čisté konto.

Zobrazeno 1011 krát
Naposledy upraveno: ne., 27. říjen 2019 09:49
Pro psaní komentářů se přihlaste