st., 18. březen 2020 23:06

DEJ SI ROUŠKU, vzkazuje kapela Mirai

Fotografie k videoklipu Fotografie k videoklipu Zdroj: https://www.instagram.com/p/B94664kh2Oz/
Skupina Mirai vydala hudební videoklip s názvem DEJ SI ROUŠKU ve spolupráci s Nikol Štíbrovou. V klipu se objevují videa a fotografie známých instagramových tváří, influencerů, bloggerů i herců, kteří mají na obličeji ochrannou roušku.

Kapela tak apeluje na všechny, kteří neberou nouzový stav naší země v souvislosti s šířením koronaviru vážně. „Roušku, dej si roušku. Nestyď se, chráníš mě a já zas tebe. Roušku, dej si roušku, mysli na druhé a nejenom na sebe,“ tak zní hlavní text písně, kterou vydali dnes večer.

„Ahoj, aktuální situace nahání hrůzu, a tak je třeba tahat za jeden provaz. Moc šít neumím a napsat song mi přišla nejsmysluplnější cesta podílení se na odvrácení toho pekla, co nás pokouší,“ vzkázal zpěvák pod video na YouTube a upozornil na důležitost ochranných pomůcek.

Na internetu se totiž v posledních dnech objevila videa, ve kterých se lidé bez roušek vztekají na ty s nimi a ptají se jich, proč tímto způsobem šíří paniku. Situace se velmi rychle obrací a můžeme vidět spoustu příspěvků jak na sociálních sítích, tak v médiích, že lidé roušky šijí doma ručně a ve velkém apelují na ostatní, aby ochranu přes obličej nosili.

„Situace není úplně optimální, zlepšuje se to, lidé stále moc ty roušky tady u nás nenosí. Viděl jsem dokonce nějaké zdravotníky, kteří vycházeli ze sanitky a ti taky neměli roušku. V Praze prý už to docela frčí, ale tady na venkově ještě ne, tak jestli můžete všem lidem kolem říkat aby je nosili, budeme rádi,“ vzkázal na instagramu ještě před vydáním klipu zpěvák skupiny Mirai Navrátil.

Píseň vydali dnes ve večerních hodinách a už teď na ní kapela dostává pozitivní ohlasy. „Tenhle song má smysl, úžasné,“ zní jeden z mnoha komentářů fanoušků pod příspěvkem na jejich Instagramu.

Zobrazeno 903 krát
Naposledy upraveno: st., 18. březen 2020 23:24
Pro psaní komentářů se přihlaste