po., 3. prosinec 2018 11:47

Studio DVA uvede Malého prince

Jan Cina v roli Malého prince Jan Cina v roli Malého prince Zdroj: studiodva.cz/maly-princ
Praha - Do světové premiéry hudebního projektu Malý princ na motivy oblíbené knihy Antoina de Saint-Exupéryho 6. prosince zbývá pár dnů. Dle tvůrců je pro diváky připravena inscenace, která nebude pohádkou ani filosofickým příběhem. Má prý návštěvníky divadla vést k zapojení vlastní fantazie a hledání svého vnitřního dítěte.

Hlavní a jedinou roli ztvárňuje charismatický herec Jan Cina, který diváky provede svojí planetou i těmi dalšími. „Scénu jsme si „zabordelili" spoustou hraček a věcí a v tom si tak žijeme a tvoříme. Příběh se každého z nás dotýká jinak, podle fáze života, ve které se nacházíme, ale myslím, že je to jeden z mých největších úkolů po mnoha stránkách. Procházím stavy od úplného nadšení až po noční můry. Uvidíme, kam se vydáme a kam dojdeme po cestě s Malým princem,“ řekl herec.

Celé dílo je obohaceno i o symfonickou hudbu a písňové texty, jejichž autorem je Kryštof Marek. Režie celého představení se pak ujal Šimon Caban. „Těšíme se na všechny, kteří jsou ochotni zapojit svoji fantazii," řekl režisér. O představení je již teď velký zájem a z reakcí na sociálních sítích je patrné, že se diváci na projekt velmi těší. V programu se pak Malý princ bude držet až do března 2019. Přijďte a společně s tvůrci třeba zahlídnete beránka, či uslyšíte hrdé promluvy princovy růže.

Zobrazeno 2112 krát
Naposledy upraveno: st., 5. prosinec 2018 20:55
Pro psaní komentářů se přihlaste