so., 21. říjen 2023 11:50

Do Prahy zavítala australská kapela 5 Seconds of Summer

5SOS koncert ve Sportovní hale Fortuně 5SOS koncert ve Sportovní hale Fortuně Zdroj: Eliška Mikesková
Už podruhé zavítala do České republiky 12. října kapela 5 Seconds of Summer. Připravili pro fanoušky show plnou písniček ze všech pěti alb. Koncertem v pražské Fortuna areně ukončili turné, které začalo v červenci v Argentině. Velkolepou atmosféru zajistili i návštěvníci, kteří podpořili svou oblíbenou kapelu nejen zpěvem, ale i speciálním překvapením.

Turné s názvem 5 Seconds of Summer show, které probíhalo po Jižní Americe, Severní Americe a Evropě, oznámila kapela v první půlce roku. V polovině dubna šly do prodeje lístky na koncerty. 5SOS si pro ukončení celého turné vybrali právě Českou republiku a přivezli tak dechberoucí zážitek pro diváky nejen z Česka. Na koncertě byly vlajky Polska, Itálie nebo Ukrajiny. Akce se konala ve Sportovní hale Fortuně v Praze. Koncert odstartovali dojemnou písničkou Bad Omens z nejnovějšího alba s názvem 5SOS5 a ukončili jako už tradičně asi nejznámější písničkou Youngblood. 

Název 5 Seconds of Summer show nevybrali jen tak náhodou. Toto turné totiž nebylo určené k žádnému konkrétnímu albu. Byla to podívaná pro diváky plná nezapomenutelných nových i starších písniček a během pauz promítali na pozadí předem připravené scénky. Jako předskokani se představili Charlotte Sands a AR/CO. K 5 Seconds of Summer show neodmyslitelně patří i konfety. Jelikož zkratka kapely je 5SOS, což v angličtině zní jako five sauce (pět omáček), vystřelovali 5SOS konfety z velikých nádob připomínajících hořčici a kečup v pozadí s nápisem Get sauced (dostaňte omáčku). 

Ale i fanoušci si připravili pro 5SOS překvapení. Přibližně dva fanouškovské projekty zorganizovaly fanouškovské stránky na Instagramu. Před arénou rozdávali barevné papírky a barevné motýlky vystřižené z papíru, které si všichni během písnišky Amnesia dali před baterku mobilu a hala se rozzářila duhovými barvami. Dál u písničky Outer space si diváci přinesli vytisknutou část textu a drželi ji po celou dobu písničky.

V aréně se nacházeli dva stánky s věcmi s logem kapely. Fanoušci si tak mohli pořídit mikiny v různých barvách, trika, tašku, kšiltovku, bucket hat, připínáčky, plakát nebo náramek. Po hodině od otevření areny byla už většina mikin vyprodaných. Náramky přátelství si lidé nejen kupovali, ale i vyměňovali stejně jako na koncertech Taylor Swift. 

5 Seconds of Summer je australská kapela existující od roku 2011. Za celých dvanáct let však Českou republiku navštívila jen dvakrát a to nyní v říjnu a předtím v roce 2022, kdy zavítali do pražského O2 Universa. Už od svého založení jsou ve stejném složení a to Luke Hemmings (kytara a zpěv), Michael Clifford (kytara a zpěv), Calum Hood (baskytara a zpěv) a Ashton Irwin (bicí a zpěv). 

Zobrazeno 371 krát
Naposledy upraveno: ne., 22. říjen 2023 23:12
Pro psaní komentářů se přihlaste