čt., 17. červen 2010 12:10

Do Sigmy se vrací Radim Kučera

Kamil Polko a Petr Sedláček
Cennou posilu získala ve středu Sigma Olomouc. Do klubu se po pěti letech v německém Bielefeldu vrací zkušený obránce Radim Kučera. Šestatřicetiletý zadák a bývalý kapitán Sigmy podepsal kontrakt na jeden rok. Finanční detaily smlouvy nebyly zveřejněny.

Po skončení hráčské smlouvy mu navíc bude nabídnuta aktivní spolupráce s vedením klubu. Právě tento faktor sehrál podle samotného hráče klíčovou roli. „Rozhodlo to, že mi byla nabídnuta hráčská smlouva i smlouva po ukončení hráčské kariéry. Doufám, že jako hráč tady odvedu kus kvalitní a dobré práce. Na hráčskou kariéru bych chtěl pak navázat v nějaké další funkci“, prohlásil Kučera na tiskové konferenci, kde přímo před zraky novinářů podepsal novou smlouvu.

Předseda představenstva Sigmy Olomouc Josef Lébr se k přestupu vyjádřil takto: "Zkvalitňování mužstva a zlepšení herního projevu myslíme vážně, a proto jsme dnes podepsali smlouvu s Radimem, který je srdcař a velký hráč. I proto přistoupil na české podmínky, přestože mohl zůstat i v zahraničí." Kučera bude ale možná jedinou letní posilou Sigmy. Lébr dále zdůraznil, že "by Kučera po tom roce pokračoval v klubu v jiné funkci, ale budu rád, když bude hrát i dál."

Ve vedení panuje spokojenost, zkušený bek výborně zapadá do koncepce klubu. „Takového hráče jsme potřebovali, protože máme velmi mladý tým a potřebujeme, aby mladí hráči vedle někoho vyrůstali“, zhodnotil dále Lébr. Svou roli ve staronovém působišti si uvědomuje i Kučera: „jsem Sigmě vděčný za to, že mi v šestatřiceti letech umožnila ještě hrát. Budu se snažit, abych byl pro mladé kluky přínosem.“

Rozhovor s Radimem Kučerou, čerstvou posilou Sigmy Olomouc :

Co rozhodlo o tom, že jste se nakonec vrátil do Olomouce?
To, že mi byla vedle hráčské smlouvy nabídnuta i pozice v klubu po skončení aktivní fotbalové kariéry. Navíc jsem v Olomouci prožil krásné roky, znám to tu a mám to blízko domů. Byly ale i věci proti, třeba to, že si rodina a hlavně děti v Německu zvykly. Původně jsem se před koncem hráčské kariéry vracet nechtěl.

Jak vidíte své působení v olomouckém týmu, který je plný mladíků?
Chci odvést dobrou práci, protože jsem se rozhodně nepřišel flákat. Je tu kvalitní tým, který by měl hrát v horní polovině tabulky.

Ne všechny návraty fotbalistů ze zahraničí dopadly dobře. Nebojíte se podobného osudu?
Celý můj fotbalový profi život jsem pod tlakem. Angažmá v Sigmě beru jako novou výzvu. Takže se nebojím, i kdybych se měl o místo v sestavě poprat.


Zdroj:

Olomouc.cz

Sigmafotbal.cz

 

Zobrazeno 2192 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:39
Pro psaní komentářů se přihlaste