po., 1. březen 2010 23:40

Dobrý start

Začalo fotbalové jaro a Sigma do něj vstoupila úspěšně. Na domácím hřišti nastoupila proti papírově slabšímu Slovácku a roli favorita potvrdila. První tři body v jarní části sezony vystřelil domácím jejich nejlepší střelec Michal Ordoš.

V 16. kole Gambrinus ligy se na domácím trávníku představili olomoučtí fotbalisté proti celku ze Slovácka. Ač se jednalo o důležitý zápas, který mohl napovědět dalšímu průběhu v lize a prozradit jakým směrem se bude ubírat olomoucká Sigma, sešla se na Andrově stadionu pouhá třetina kapacity, což bylo až nečekaně málo. 

Avizované změny v kádru se nakonec neuskutečnily, a tak si mohli Michal Hubník i Marek Kaščák, kteří měli přestoupit na Ukrajinu, zahrát s novým balonem od firmy Adidas, se kterým se bude hrát letošní mistrovství světa v Jihoafrické republice. Nový balon byl však to jediné pohledné během celého zápasu. Hosté nastoupili ve velmi defensivní sestavě a jakoby snad ani nechtěli hrát fotbal. Slovácko je ohroženo sestupem, a tak se dalo očekávat, že bod z Olomouce by pro ně byl velmi cenný. Dlouho se jim také jejich obranná hra dařila a domácí se přes ni nemohli dostat k vážnějšímu ohrožení branky. Zápas se tak odehrával prakticky po celých 90 minut na polovině hřiště, což bylo pro diváky jistě velmi neatraktivní. Výpady na branku byly velice ojedinělé a Slovácko se dokonce dostalo do jediné vážnější situace. Zato domácí měli před sebou vidinu evropských pohárů, a tak chtěli své povinné tři body získat. V 57. minutě utekl po pravé straně Petr a poslal povedený centr na Ordoše, který chladnokrevně zakončil. To byla ale jediná nebezpečná akce, kterou Sigma převedla. I tak jí to stačilo a po taktickém, avšak nevzhledném výkonu obou celků zvítězila papírově silnější Sigma. Tímto vítězstvím se olomoučtí posunuli na sedmou příčku, avšak na účast v pohárech ztrácejí ještě osm bodů.

Sestavy:
SK Sigma: Lovásik - Janotka, Dreksa, Škerle, Onofrej - Ordoš, Kaščák, Hořava - Petr (86. Nuc), Šultes (81. Schulmeister), Hubník (77. Bajer)

FC Slovácko: Filipko - Němčický, Formánek, Košút, Randa - Fujerik (71. Nečas), Abrahám, Kordula (81. Perůtka), Svízela (60. Švancara), Nascimento - Ondřejka

 

Zobrazeno 1886 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:37
Pro psaní komentářů se přihlaste