pá., 3. únor 2012 11:19

Dobude Kometa play-off?

Hokejová extraliga pomalu odpočítává poslední zápasy této sezony a v boji o play-off přituhuje. Zvláště o desáté, poslední postupové místo je veliký zájem. Jedním z těchto zájemců je i HC Kometa Brno.

Ta si po dvou divokých sezonách, kdy jednu polovinu ročníku hrála skvěle a tu druhou mizerně, jistě spravila chuť. Alespoň částečně. Pravda je, že desátým místem se sice moc chlubit nedá, přesto má po dvou letech tento tým opravdu kvalitní obranu a na dosah vysněnou desátou pozici.

Přestože však Brno několik kol před koncem základní části drží zdánlivě všehna esa v rukávu (poslední postupovou pozici, náskok pěti bodů na jedenácté místo, dobrou obranu a solidní výsledky), nemá ještě zdaleka vyhráno. Na záda totiž jihomoravanům dýchá Litvínov a hned za ním další tři soupeři (Slavia, Karlovy Vary a Mladá Boleslav), kteří v posledních zápasech ukázali, že je není radno podceňovat, a že se o play-off budou rvát do posledního dechu.

Brno se vrátilo do extraligy v roce 2009 (po třinácti letech) a po dvou nevydařených sezonách je play-off velikou motivací pro partu trenéra Venery (dříve kouč například Zlína nebo Karlových Varů). Ta neoplývá mnoha známými jmény, i když pár vyjímek by se přece jen našlo. Patří mezi ně například duo brankářů Jiří Trvaj a Sasu Hovi, kteří už třetí sezonu patří k oporám brněnského hokeje. V obraně to jsou pak například exslávisté Tomáš Žižka a Jiří Vašíček.

Jak už je zde zmíněno, tým neoplývá mnoha známými jmény. Pokud to však platí o obraně, tak o útoku hned dvojnásob. Kometa se jako jeden z mála týmů extraligy musí obejít bez zkušených a produktivních matadorů (v Kladně to je například Pavel Patera, v Litvínově Martin Ručinský, ve Vítkovicích duo Ujčík-Burger). I to se podepisuje na statistikách Komety, která nedisponuje právě nejlepším útokem. Nejlépe si v něm, co se týče bodů, vede Miroslav Holec, který v tomto ročníku nasbíral 25 bodů, výrazně víc, než v jeho předchozích extraligových sezonách. Jen o bod méně nastřádal Leoš Čermák, dalšími poměrně často bodujícími hráči Komety jsou pak například jakub Svoboda, Róbert Petrovický nebo Roman Erat, který v posledních třech zápasech zaznamenal 6 bodů.

Foto:

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/750x750/Nov2010/700240.jpg

Zobrazeno 2345 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste