ne., 18. říjen 2015 11:00

Dům armády ve Vyškově je na prodej, pojedenácté

Vyškov – Posádkový dům armády ve Vyškově je opět na prodej. Jedná se už o jedenácté výběrové kolo, přičemž cena nemovitosti klesla oproti původní o osmdesát procent. Kdysi významná budova začala strádat v důsledku snižování kapacity vojáků ve vyškovských kasárnách. Několik kulturně významných akcí se proto muselo z Posádkového domu přesunout jinam.

Město nabídlo budovu k prodeji poprvé před téměř třemi lety, a to kvůli ztrátovému provozu. První vhodný kupec vyšel až z desátého výběrového kola. Vyškovský podnikatel, vlastnící mimo jiné i jeden z místních hotelů, kupoval objekt se záměrem vybudovat zde kasino. Od koupě ale nakonec odstoupil.

I přes nezájem armády měl objekt své využití. Základní škola Letní pole zde každé dva roky pořádala akademie zaměřené na práci s dětmi, konaly se zde také plesy a taneční soutěže. Manželé Sedlákovi, vlastníci taneční školy H+L, ztráty prostor velice litují. Podlaha z měkkého dřeva, velký sál i přilehlá restaurace tanečním akcím plně vyhovovaly. "Pokud by nový majitel souhlasil, rádi bychom prostory využívali znovu," řekla Hana Sedláková ještě před tím, než se původní kupec budovy vzdal.

Po téměř třech letech bez údržby má ale budova nová plastová okna, opravený štít a funkční kinotechniku. Vyškované doufají, že budoucímu kupci se podaří budovu rozumně využít. Variantu kasina většina neschvalovala.

Zobrazeno 2070 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:07
Pro psaní komentářů se přihlaste