st., 29. duben 2020 00:40

Duše od Pixaru půjde do kin až v listopadu

Plakát k filmu Duše (Soul) Plakát k filmu Duše (Soul) Zdroj: facebook.com/Pixar/
USA - Pro letošní rok naplánovalo studio Pixar dokonce dva nové filmy. První z nich, Frčíme, stihl svou premiéru ještě před začátkem krize. Na druhý z nich, Duše, si však nakonec budeme muset počkat.  I přesto, že se dlouho zdálo, že Duše (Soul) by to mohla do kina stihnout ještě včas, nakonec se však stejně jako mnoho dalších filmů, musela i nová pixarovka přizpůsobit nouzovému stavu. V mnoha zemích tak došlo k odložení data premiéry na 20. listopadu. Původní datum premiéry bylo 19. června.

Film Duše bude režírovat Pete Doctor, který platí coby jeden z nejtalentovanějších členů Pixaru. Za sebou už má filmy jako Příšerky s.r.o., Vzhůru do oblak nebo V Hlavě. Zvláště pak poslední jmenovaný bývá zatím k Duši přirovnávaný nejvíce.
Duše bude vyprávět o Joe Gardenerovi, středoškolském učiteli hudby, který sní o tom, že se stane jazzovým umělcem. Avšak těsně před tím, kdy konečně dostává příležitost začít si plnit svůj sen, stane se mu nehoda, následkem které se jeho duše oddělí od těla. Joe se tak následně ocitá v místech „posmrtného života“, kde se však omylem dostane do „tréninkového centra duší“, zde pak poznává duši 22, která mu může pomoct vrátit se zpět do jeho lidského těla.
Produkce Duše byla zahájená už v roce 2016. Jedná se o první pixarovský film, jehož hlavní hrdina je tmavé pleti.

I přesto, že první z letošních pixarovek, Frčíme, vyšla v termínu, nelze říct, že by to pro tvůrce byla výhra. Nouzový stav začal totiž na mnoha místech Evropy platit týden po uvedení filmu do kin. Pixar tedy přišel o nemalou sumu z prodeje lístků a byl tak nucený poskytnout film na streamovací službu Disney+ mnohem dříve, než tvůrci původně zamýšleli.

Nezbývá tedy než doufat, že díky svému přeložení si Duše povede lépe než první jmenovaný.

Zobrazeno 1418 krát
Naposledy upraveno: st., 29. duben 2020 17:59
Pro psaní komentářů se přihlaste