so., 1. leden 2011 11:01

Dva lidé zemřeli při požáru na Olomoucku

Požár nádražního domku v obci Drahanovice na Olomouckou si vyžádal dva životy. Během silvestrovské noci hasiči v Olomouckém kraji vyjížděli pouze k malým požárům kontejnerů a popelnic.

Požár v Drahanovicích vypukl dnes před osmou hodinou ranní. Bytová jednotka, ve které začalo hořet, se nachází v budově nádraží. Oběťmi požáru se stali dva lidé, muž a žena. "Jednalo se o pětasedmdesátiletého muže, který měl v bytě trvalé bydliště. Mrtvou byla sedmapadesátiletá žena. Zda se jednalo o návštěvu či žena s mužem žila v domku déle, zatím nevíme," řekla agentuře Mediafax policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Příčina požáru není zatím známá. Přestože policie nepředpokládá cizí zavinění, byla nařízena pitva.

Hasiči na Olomoucku zasahovali také poslední den roku 2010. Po jedenácté hodině dopoledne vyjížděli k požáru dřevěné chatky v obci Hlubočky. Jednotce z centrální požární stanice Olomouc asistovali také dobrovolní hasiči z okolních obcí. Vzhledem k malému rozsahu požáru se jej podařilo rychle dostat pod kontrolu. Požár si nevyžádal žádné oběti na životech.

Během noci z pátku na sobotu dále jednotky likvidovaly malé požáry popelnic a kontejnerů ve Štenberku, Křelově a Hranicích. Preventivně byla jednotka Hasičského záchraného sboru přítomna na Horním náměstí v Olomouci při novoročním ohňostroji. Zde poskytla předlékařskou pomoc jedné osobě.

Zdroje: Mediafax, www.hzsol.cz

 

Zobrazeno 2439 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40
Pro psaní komentářů se přihlaste