po., 4. listopad 2019 09:30

Evropské ceny MTV EMA letos ovládli Green Day, Billie Eilish a Halsey

Píseň Bad Guy od Billie Eilish dosáhla už 617 milionů shlédnutí. Píseň Bad Guy od Billie Eilish dosáhla už 617 milionů shlédnutí. Zdroj: AP/ČTK
V neděli 3. listopadu se ve španělské Seville uskutečnilo udílení cen MTV Europe Music Awards (EMA). Tato událost, kterou pořádá hudební stanice MTV, se každoročně koná v prvních listopadových týdnech. O vítězích jednotlivých kategorií rozhodují sami fanoušci, a to prostřednictvím internetového hlasování. Moderátorského mikrofonu se ujala Becky G. Svá živá vystoupení letos předvedli Dua Lipa, Niall Horan nebo Halsey.

V kategorii nejlepší hudební videoklip zvítězil vizuální doprovod ke skladbě Me, kterou nazpívala Taylor Swift a Brandon Urie. Klip se na Youtube pomalu blíží k 280 milionům shlédnutí a nachází se v něm množství speciálních efektů. Dvě ceny obdržela zpěvačka Halsey, a to za nejlepší popový výkon a za nejlepší vzhled. Z šesti nominací proměnil Shawn Mendes nakonec jen jednu, a to za nejlepšího zpěváka. Porazil tak Miley Cyrus i Arianu Grande. Ocenění za nejlepší živé vystoupení dostali BTS.

Písní roku 2019 se stala skladba Bad Guy, kterou nazpívala Billie Eilish. Ta obsadila přední příčky hitparád po celém světě. Zpěvačka také obdržela cenu za nováčka roku, za ní zůstali např. anglicko-švédská zpěvačka Mabel nebo Lil Nas X, známý díky písni Old Town Road. Kategorii hip-hopu letos vyhrála Nicki Minaj a cenu alternativy dostali FKA twigs. Kromě popu má však svou vlastní kategorii i rock, ve kterém zvítězili Green Day. Dalšími nominovanými byli Imagine Dragons, Panic! At The Disco a další. Rockovou ikonou byl vyhlášen Liam Gallagher. Martin Garrix porazil The Chainsmokers, čímž získal cenu za nejlepší elektronickou hudbu.

Dále jsou také vyhlašováni nejlepší regionální umělci. Za Velkou Británii jsou to Little Mix, v Německu Juju, Kendji Girac z Francie, Mahmood z Itálie a další.

Ocenění MTV uděluje od roku 1994.

Zobrazeno 922 krát
Naposledy upraveno: út., 5. listopad 2019 19:46
Pro psaní komentářů se přihlaste