so., 23. únor 2019 18:12

Výstava FOR MODEL 2019 představí modelářství, moderní technologie i Star Wars

Uskuteční se 17. ročník interaktivního veletrhu FOR MODEL 2019 Uskuteční se 17. ročník interaktivního veletrhu FOR MODEL 2019 Zdroj: flora-ol.cz
Olomouc - Výstaviště Flora Olomouc zve na 17. ročník interaktivního veletrhu For Model. Na své si přijdou jak milovníci vlaků a železnic, modelů na dalkové ovládání neboli RC aut, vrtulníků a lodí, tak i nadšenci do 3D tiskáren či fanoušci Star Wars a airsoftu. Pro nejmenší bude k dispozici například tvořivá dílnička ,,Pískohraní“, herní zóna s legem či možnost zahrát si loutkové divadlo.

Třídenní výstava potrvá od pátku 8. do neděle 10. března v pavilonech A a E na Výstavišti Flora Olomouc. V pavilonu A na galerii bude k vidění sbírka panenek, pohlednic, časopisů, knih a letos i památka věnovaná T. G. Masarykovi. V pavilonu E se najdou nadšenci do modelů vlaků a železnic, kde si budou moci návštěvníci prohlédnout unikátní kousky. Pro nejmenší bude připravené tvořivé hraní s barevnými písky, s divadélkem Hyperion si děti zahrají loutkové divadlo a po celý čas výstavy bude k dispozici hrací zóna s legem.

„Novinkou 17. ročníku hojně navštěvovaného veletrhu FOR MODEL 2019 bude airsoft střelnice v pavilonu A, která naváže na moderní playzone v předsálí. Předvedou se moderní technologie v podobě 3D tiskáren, které ukážou své schopnosti. Šifrované texty bude formou zábavy prezentovat firma Edhouse - software development. Již tradičně si malí i velcí návštěvníci mohou vyzkoušet rozpohybovat RC auta, vrtulníky, lodě či funkční stavební techniku a model železnice," prozradila garantka akce Dagmar Maixnerová. Venkovní plochu podle jejích slov ovládnou ukázky modelářských letadel různých velikostí. Nebude chybět ani ukázka těžké vojenské techniky před pavilonem A.

V sobotu navštíví výstavu česká Star Wars dobrovolnická kostýmová skupina Lion Base, která je součástí celosvětové organizace Rebel Legion. Členové Lion Base si vytvářejí velmi kvalitní a propracované kostýmy filmové kvality, a proto by měli zbystřit především fanoušci cosplay. V sobotu bude také ve spolupráci s Českými drahami vypraven i historický vlak, který bude jezdit trasu Hlavní nádraží Olomouc, Olomouc - Nová ulice, Olomouc město, Olomouc - Řepčín a zpět.

Vstupné

Výstava bude otevřená v pátek a v sobotu od 9 do 18 hodin, v neděli pak od 9 do 17 hodin. Vstupné pro dospělé bude 80 Kč (online 70 Kč), senioři zaplatí 50 Kč (online 40 Kč), děti ve věku od 6 do 15 let 50 Kč (online 40 Kč), děti do 6 let a držitelé průkazu ZTP a ZTP-P budou mít vstup zdarma a školní výlety budou mít vstup 20 Kč/os. Online lístky lze zakoupit na www.flora-ol.cz.

Zobrazeno 1589 krát
Naposledy upraveno: so., 23. únor 2019 23:42
Pro psaní komentářů se přihlaste