st., 25. říjen 2017 15:27

Gaudeamus uvítá v Brně studenty

Na letošním Gaudeamu se představí 303 univerzit Na letošním Gaudeamu se představí 303 univerzit Zdroj: Archív fotogalerie webových stránek Gaudeamus
Brno - Brněnské výstaviště letos uvítá stovky studentů ze středních škol v rámci veletrhu pomaturitního vzdělávání Gudeaumus. Veletrh se koná od úterý 31. října do pátku 3. listopadu 2017 na brněnském výstavišti v pailonech G1 a G2. V pořadí je to už 24. ročník.

Studentům se představí 303 univerzit, vysokých škol a vzdělávacích institucí. Mezi zástupci škol jsou také univerzity ze sedmnácti zemí světa, například z Velké Británie, Austrálie nebo také z Norska. Veletrh je známý velkou nabídkou doprovodných programů, informačních zdrojů a poradenství, které studenti mohou při volbě vysoké školy využít. Největším lákadlem pro studenty jsou přednášky vysokých škol, které se zde představují a snaží zaujmout studenty svými studijními programy. Na výstavišti je také poradenský servis a testovací centrum, které pomáhá studentům vybrat ideální obor.

V rámci doprovodného programu Věda pro život si návštěvníci mohou na vlastní kůži vyzkoušet různé technologické novinky, roboty a nejrůznější pokusy. Do doprovodného programu se zapojí i Univerzita Palackého svým programem Neděláme z vědy vědu. Součástí veletrhu je také Pedagogické centrum. V tomto centru se bude možné zúčastnit speciálního programu přednášek pro učitele a výchovné poradce ze středních škol.

Studenti díky veletrhu získají přehled o vysokých školách, oborech a odnese si domů také tištěný katalog s kontakty a informacemi o studiu na VŠ.

 

Zobrazeno 2205 krát
Naposledy upraveno: pá., 27. říjen 2017 19:46
Pro psaní komentářů se přihlaste