čt., 10. listopad 2016 13:51

Gibson je po deseti letech zpátky na režisérské židli

Režisér snímku Mel Gibson Režisér snímku Mel Gibson Zdroj: Oficiální facebookový účet Hacksaw Ridge
Česká republika – Ve čtvrtek se v českých kinech objevil americký válečný film Hacksaw Ridge. Snímek pojednává o činech vojáka Desmonda Dosse během druhé světové války a nejspíš se stane velkým návratem oscarového herce a režiséra Mela Gibsona.

Desmond Doss je jediným americkým vojákem, který obdržel Medaili cti (nejvyšší vyznamenání za vojenskou chrabrost), aniž by kdy vystřelil ze zbraně. Dokonce do všech bitev vstupoval zcela neozbrojený. Zachránil život 75 vojákům. Není proto překvapením, že se filmoví tvůrci snažili jeho příběh natočit už dávno. Doss však do posledních okamžiků svého života odmítal prodat práva ke zfilmování svých hrdinských činů. Nakonec se vše podařilo realizovat až teď.

Film měl pod režijním dohledem Mel Gibson. Slavný australský herec a režisér je posledních deset let na hollywoodské černé listině. Můžou za to jeho prohřešky v osobním životě, které mu zavřely dveře ke kvalitním projektům. Letos je vše jinak a filmoví fanoušci očekávají velký comeback. Za hlavní roli ve snímku Blood Father ho kritici chválili ze všech stran. Ještě větší očekávání však přišla až s Hacksaw Ridge. Důkazem tomu je desetiminutový potlesk ve stoje na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách nebo první ohlasy zahraničních kritiků a diváků, že Gibsona jistě nemine oscarová nominace.

Hacksaw Ridge měl kinopremiéru minulý čtvrtek v Austrálii. V hlavní roli hraje Andrew Garfield (Amazing Spiderman), kterého doplní Vince Vaughn (Vybíjená), Sam Worthington (Avatar), Teresa Palmer (Zhasni a zemřeš) nebo Hugo Weaving (Matrix).

Zobrazeno 2783 krát
Naposledy upraveno: ne., 13. listopad 2016 11:24
Pro psaní komentářů se přihlaste