pá., 14. duben 2023 01:22

Harry Potter nás v novém seriálu vtáhne zpátky do světa čar a kouzel

Harry Potter na HBO Harry Potter na HBO Zdroj: Twitter HBO
HBO potvrdilo návrat Harryho Pottera v novém seriálu. Měl by být založen na všech sedmi knihách od spisovatelky J.K. Rowlingové. Pro každou sérii by měla být vyhrazena jedna série. Dočkat bychom se měli za dva až tři roky. Známé tváře vystřídají nové, ale nikdy nevíme, zda se tam někdo z nich náhodou neobjeví.

„Tvůj dopis z Bradavic právě přišel," takto oznámilo HBO začátek nové éry a fanoušci Harryho Pottera se po více než dvanácti letech můžou těšit. Opět se brýlatý chlapec vrátí do obrazovek a budeme sledovat jeho příběh ve formě seriálu. Měl by přesně kopírovat knihy od J.K. Rowlingové. Jedna série pro jednu knihu, ale Casey Bloys slibuje sérii deset, což vzdoruje prvnímu tvrzení. „Tato nová série Max Original se ponoří hluboko do každé z ikonických knih, které si fanoušci po všechny ty roky nadále užívali,“ řekl Bloys, předseda představenstva a generální ředitel společnosti HBO & Max Contenu.

Novou sérii, kterou nám dají Warner Bros, můžeme očekávat v roce 2025 nebo 2026. Zároveň se Discovery pouští do výrazného předělání své streamovací služby, dokonce mění svůj název z HBO Max pouze na Max. Další změny, které můžeme očekávat jsou noví herci. Hlavní postavy zatím nejsou vybrány, ve skutečnosti se teď Max soustředí na nalezení showrunnera. „Nechodili jsme do agentur. Máme svůj vlastní vnitřní proces, kdy jsme mysleli na lidi, ale nechtěli jsme jít do světa. Teď, když jsou ty zprávy venku, začneme hledat,“ prozradil Bloys. Co se týče návratu kterékoliv z hvězd filmové série jako je Daniel Radcliffe, Emma Watson nebo Rupert Grint, nikdy nevíme, co se může stát. Je možné, že se objeví ve flashbacku nebo v aktuálně populárním multivesmíru. Určitě by byly velkou posilou a lákadlem pro diváky.

Rowlingová má kreativní kontrolu nad jakýmikoliv využití svého díla. Je výkonná producentka a spolu s ní i Neil Blair a Ruth Kenley-Letts. Brontë Film a TV produkuje spolu s Warner Bros. Společnost Brontë Film a TV založila Rowlingová a její literární agent Neil Blair v roce 2012. „Maxův závazek zachovat integritu mých knih je pro mě důležité a těším se, že budu součástí této nové adaptace, která umožní určitou hloubku a detaily, které poskytuje pouze dlouhý televizní seriál,“ řekla Rowlingová.

Na otázku rozpočtu Blows odpověděl, že investují cokoliv, aby se tento seriál povedl. Dokonce cenu odhaduje stejnou, jaká byla pro seriál Hra o trůny a Rod draka, či dokonce vyšší. Rod draka stál skoro dvě stě milionů dolarů a to byl největší projekt, co HBO měla.

Warner Bros by rozhodně chtělo více Pottera a je jejich prioritou číslo jedna. Doufají ve více projektů související s ním. „Některé oblasti musíme udělat s Rowlingovou, v jiných oblastech máme plnou schopnost jít vpřed,“ s tímto nasazením odpovídal Zaslav a dodal: „ Je to opravdu dojemné, po deseti letech lidé uvidí Harryho Pottera na HBO. Chci říct, že je to opravdu něco.“

 

Zobrazeno 237 krát
Naposledy upraveno: po., 24. duben 2023 17:08
Pro psaní komentářů se přihlaste