×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 872
po., 7. prosinec 2009 22:25

Hejčín láká nové studenty

Jako každoročně proběhl první sobotu v prosinci na hejčínském gymnáziu v Olomouci Den otevřených dveří, na tomto bilingvním gymnáziu také zvaný open day. Pořadatelem této akce je vedení školy ve spolupráci se studentskou radou.

Návštěvníci měli mezi devátou a jednou hodinou odpolední možnost zhlédnout vystoupení kroužku lidových tanců při Gymnáziu Hejčín, vystoupení cimbálové kapely nebo například šermířský souboj v podání studentů třetího ročníku. Navíc si každý kabinet připravil pro diváky speciální překvapení, takže zájemci o chemii měli možnost v laboratoři vidět například přeměnu vody ve víno a zase zpět, návštěvníci kabinetu fyziky si zase mohli na vlastní kůži vyzkoušet jaké to je, když je člověk připojen k detektoru lži. Jako každý rok i letos vybrali zástupci studentstva téma na letošní rok. Stal se jím western, a tak byly třídy vyzdobeny právě v tomto duchu.

„Letos otvíráme tři třídy pro čtyřleté studium, jednu pro osmileté a dvě pro bilingvní gymnázium, ale očekáváme, že zájem bude mnohem vyšší,“ řekl ředitel gymnázia Evžen Mayer. Škola se může pyšnit jedním z nejlepších vybavení na Olomoucku. Studenti mohou od letošního roku využívat novou jídelnu, která byla postavena díky dotacím od Olomouckého kraje.

Vedení školy se pro letošní rok rozhodlo, že pouhá prohlídka školy není dostatečným lákadlem, a tak mají budoucí uchazeči i rodiče až do středy možnost podívat se do některé z hodin.

Zobrazeno 2201 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:37

Pro psaní komentářů se přihlaste