st., 10. prosinec 2014 12:04

Hodolanské divadlo se mění v multifunkční komplex

Olomouc - Přestavba hodolanského divadla se blíží ke konci. Místo nevyužité původní budovy zde bude Resort Hodolany s hotelem či kasinem.

 

Resort by se měl otevřít někdy během začátku příštího roku. Nejvíce se momentálně místní lidé pozastavují nad vzhledem tohoto komplexu. Společnost Endel + K, která se přestavbě věnuje, totiž použila netradiční materiál zvaný corten. Fasáda je pokrytá kovovým pláštěm, který vypadá jako zrezivělý plát silného plechu. Názory lidí na novou vizáž se liší. „Ty rezavé pláty se nebudou oddělávat? Myslela jsem, že je to jen dočasné obložení, pod kterým se pracuje," reagovala Olomoučanka Hana Žaludová. „Mnohem lepší by bylo, kdyby stavbu obehnali lešením a nechali zdi pomalovat dětmi z olomouckých škol. Tohle se mi vážně nelíbí," řekl čtyřiatřicetiletý muž. Ovšem atypická fasáda získala i pozitivní hodnocení. „Je to hodně industriální a mohlo by se zdát, že to sem nepatří, ale mně to naopak přijde jako super nápad, rozhodně je to něco neotřelého. I novodobá architektura by měla vtiskávat svou stopu," okomentoval stavbu Tomáš Šustr z Olomouce.

Autor současné podoby záměrně zvolil za studena válcovanou ocel s mědí a fosforem. Kryje části, které jsou nově přistavěné k budově bývalého divadla, které se rekonstruovalo. Postupně se tedy díky příměsím v použitém cortenu a působením větru bude aktuální vzhled časem měnit. Změny prý budou nepřehlédnutelné hlavně v období prvního půlroku až dvou let. Některým lidem vadí, že se v blízkosti jejich bydliště objeví kasino. Josef Endel (Endel + K) ovšem uvedl, že nehodlají nabízet jen hazard. V Resortu bude hotel, welness centrum, kosmetika, kadeřnictví i restaurace.

 

Zdroj: olomoucky.denik.cz

Zobrazeno 3054 krát
Naposledy upraveno: pá., 12. prosinec 2014 02:59
Pro psaní komentářů se přihlaste