st., 28. říjen 2015 15:11

Hokejová reprezentace vyrazí do Finska s pěti nováčky

ČR - Finský hokejový turnaj Karjala Cup odstartuje v prvním listopadovém týdnu. Trenér Vladimír Vůjtek na něj nominoval sedmadvacet hráčů, a to včetně pěti nováčků. Česká reprezentace se postupně utká se Švédskem, Finskem a Ruskem.

V sedmadvacetičlenné nominaci se objevilo vedle ostřílených borců i několik nováčků. Svou premiéru má před sebou brankář Dominik Furch, obránce Radim Šimek a tři útočníci - Dominik Kubalík, Daniel Přibyl a Jan Hruška. Po šesti, respektive sedmi letech se do reprezentace vrací  Rostislav Olesz a Tomáš Kundrátek. „Z extraligových hráčů mě nejvíc zaujali obránci Jeřábek, Šimek a Doudera. V lize se velice dobře chytili, to samé platí o útočníkovi Kubalíkovi. Všeobecně jsme se rozhodli pozvat hráče z těch týmů, které hrají dobře a jsou na špici tabulky," řekl o nominovaných hráčích pro sport.cz trenér Vůjtek, který jmenoval Vladimíra Sobotku kapitánem. Asistenty mu budou dva Janové - Kovář a Kolář.

V loňském ročníku skončili čeští hokejisté s jedním bodem na posledním místě. Vítězství v turnaji si připsal tým Švédska, který bude ve čtvrtek 5. listopadu prvním soupeřem Česka v letošní sezóně. O víkendu se potom Vůjtkův výběr střetne v Helsinkách ještě s Finskem a Ruskem.

Vladimír Vůjtek převzal hokejovou reprezentaci České republiky po aféře posledního trenéra Vladimíra Růžičky, kterého výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje odvolal po domácím mistrovství na začátku června. Osmašedesátiletý Vůjtek si tak první start na střídačce reprezentačního týmu odbude příští týden právě na turnaji Karjala Cup, který je součástí tradiční Evropské hokejové tour.

Zobrazeno 2295 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:22
Pro psaní komentářů se přihlaste