so., 15. duben 2023 23:07

Hradec Králové slaví historický postup do extraligového finále

Ilustrační fotografie Ilustrační fotografie Zdroj: Jirka.h23, Wikimedia Commons
Ostrava - Hokejisté hradeckého Mountfieldu jsou poprvé ve finále extraligy. V rekordně dlouhé sérii zdolali Vítkovice 4:3 na zápasy. O postupový gól se v prodloužení sedmého utkání postaral Slovák Oliver Okuliar. V souboji o Masarykův pohár se střetnou s Třincem, který útočí na čtvrtý titul v řadě.

Poprvé ve finále, hrdinou Okuliar
Hokejisté Hradce Králové ještě nikdy v historii klubu nehráli extraligové finále. Na ledě Vítkovic je čekal rozhodující sedmý duel. Stejně jako v předchozích utkáních sledovali diváci vyrovnané klání, v první třetině branka nepadla. Ve druhém dějství se ale hostující tým dostal do vedení díky přesné trefě Patrika Miškáře. Vítkovice však dokázaly využít přesilovou hru, vyrovnávací gól vstřelil Marek Kalus. Hradec měl velkou příležitost opět zlomit zápas na svoji stranu díky trestnému střílení, ale Aleš Jergl nájezd neproměnil. Zápas dospěl do prodloužení, které v čase 78:04 rozhodl Oliver Okuliar. Slovenský útočník zařídil historický hradecký úspěch v přesilové hře.

Vítkovice kousek od senzace
Mountfield otevřel semifinále ve velkém stylu, vyhrál obě venkovní utkání a ovládl i třetí duel série. Od postupu ho tak dělil poslední bod, navíc doposud žádný tým v české extralize nedokázal otočit nepříznivý stav 3:0 na zápasy. Vítkovičtí hokejisté se ale nevzdali a teprve jako třetí tým v historii extraligy dokázali vyrovnat na 3:3, a to i přes to, že v pátém utkání prohrávali už o dva góly. Celá série byla nakonec velmi vyrovnaná, prodlužovalo se pět ze sedmi zápasů, jeden z nich dospěl do samostatných nájezdů.

Rekordně dlouhý šestý zápas, rekordně dlouhá série
Rozhodujícímu duelu předcházelo nejdelší utkání v historii české extraligy. Diváci strávili v hradecké ČPP Aréně šest hodin a dvacet minut. Čtvrté prodloužení ukončil v čase 138:51 vítkovický kapitán Dominik Lakatoš, a to při vlastním oslabení. Rozhodnuto však mohlo být už ve třetím prodloužení, gól Robertse Bukartse ale rozhodčí neuznali, jelikož dostal puk do brány vysokou holí. I díky tomuto zápasu jsme sledovali nejdelší sérii naší nejvyšší soutěže, která se v součtu hrála 577 minut a 53 sekund čistého času.

O Masarykův pohár proti Ocelářům
Ve finále čeká Východočechy Třinec, který získal poslední tři mistrovské tituly. Třinečtí Oceláři zdolali vítěze základní části Pardubice 4:3 na zápasy a zahrají si páté finále v řadě. První zápas proběhne na ledě Hradce Králové v úterý 18. dubna od 17:00.

Zobrazeno 372 krát
Naposledy upraveno: čt., 20. duben 2023 15:16
Pro psaní komentářů se přihlaste