st., 20. březen 2024 18:41

Hradec Králové uspořádal velikonoční jarmark

Velikonoční jarmark Velikonoční jarmark Zdroj: Aneta Nekvindová
Hradec Králové - Adalbertinum a Žižkovy sady hostily královéhradecký velikonoční jarmark. Zájemci ho mohli navštívit 16. března mezi 9. a 16. hodinou. Součástí programu byla prodejní výstava výrobků lidové tvorby a uměleckých řemesel.

Hradec Králové s předstihem přivítal svátky jara v Adalbertinu a přilehlých Žižkových sadech. Ve venkovních prostorách, kam měli návštěvníci vstup zdarma, se nacházely stánky s velikonočním zbožím a pochutinami. Z tradičních výrobků si zájemci mohli zakoupit pomlázky, kraslice nebo velikonoční dekorace v podobě věnců a zajíčků. K dostání byly i pletené košíky a živé květiny. „Koupil jsem si pomlázku a nějakou velikonoční dekoraci. Ceny jsou sice vyšší, ale zboží je kvalitní," prozradil návštěvník jarmarku.

Organizátoři rovněž připravili grilování klobás nebo si lidé mohli koupit pečivo, sýry, ale třeba také slovenské halušky nebo čínské nudle. Děti se mohly zabavit tvořením v dětských dílnách nebo si mohly vyzkoušet malování na textil. Pro dospělé organizátoři připravili ukázku technik zdobení kraslic a pletení pomlázky.

Část programu probíhala v hradeckém Adalbertinu, kam mohli zájemci po zaplacení vstupného zajít mezi 9. a 16. hodinou. O tematickou lidovou hudbu se postaral folklorní soubor Kvítek. Děti mohly zhlédnout představení Nepovedená strašidla, které zajistil soubor PH Pohádka. Akci doplnil farmářský trh, který se konal na parkovišti Adalbertina.

 IMG 20240316 140244

IMG 20240316 140244

Foto: autorka

Zobrazeno 171 krát
Naposledy upraveno: čt., 21. březen 2024 14:12
Pro psaní komentářů se přihlaste