ne., 21. duben 2019 20:40

Instagram zvažoval, že skryje ukazatel počtu „lajků“ u sdílených fotek

Logo Instagramu Logo Instagramu Zdroj: Neowin
 Svět – Instagram zvažoval odebrání ukazatele počtu „lajků“ u sdílených příspěvků. Tuto nevydanou funkci objevil v neděli code hunter Jane Wongová.

„Instagram chce, aby se vaši sledující zaměřili spíše na to, co sdílíte a ne na počet lidí, kteří vám na fotku dali like," uvedla Wongová. Jenom osoba, která fotku sdílela, může ukazatel vidět. Instagram k situaci uvedl, že tuto funkci nijak netestoval. „Tohle momentálně netestujeme, ale snažíme se najít cestu, jak na instagramu snížit nátlak," řekl mluvčí Instagramu pro The Verge.

Podrobnosti testu přicházejí jen pár dní poté, co the Independent uvedl, že kancelář britského informačního komisaře doporučila, aby sociální platformy, jako Instagram a Snapchat, začali nabízet možnost skrytí těch ukazatelů, které ve své podstatě neustále nabádají uživatele k přidávání dalších a dalších příspěvků. Agentura tyto funkce chce zakázat hlavně kvůli ochraně a soukromí nejmladších uživatelů.

Lidé na tuto změnu mají různé názory. Na internetu se vedou debaty o tom, zda je změna opravdu potřebná a jestli je to krok kupředu, či naopak. Většina těch, kteří jsou pro změnu, argumentují hlavně tím, že je demoralizující, když jejich příspěvek dostane malý počet kladných ohodnocení. Opačná strana zase tvrdí, že bez těchto ukazatelů nemá smysl na sociální sítě cokoliv přidávat.

 

Zobrazeno 2018 krát
Naposledy upraveno: po., 22. duben 2019 10:40
Pro psaní komentářů se přihlaste