pá., 26. duben 2019 13:57

Izraelský jazzový kytarista Rotem Sivan zahraje v Jazz Tibet Clubu

Izraelský jazzový kytarista Rotem Sivan Izraelský jazzový kytarista Rotem Sivan Zdroj: The Jazz Gallery
Olomouc - Talentovaný izraelský jazzový kytarista Rotem Sivan se poprvé představí na pódiu olomouckého Jazz Tibet Clubu, a to 7. května od 20 hodin. Následující den zahraje divákům také v pražském Jazz Docku. Poté jeho klubové turné pokračuje koncerty v Rakousku.

 

Jeden z nejtalentovanějších jazzových kytaristů nové generace získal své dovednosti studiem klasické hudby v Tel Avivu a New Yorku. Město mrakodrapů mu učarovalo natolik, že se tam rozhodl usadit.

 

 

Sivan čerpá inspiraci pro svou hudbu v mnoha hudebních směrech. V jeho skladbách se snoubí tóny r&b, hip hopu, ale třeba i psychedelického rocku.

 

 

Jeruzalémský rodák stihl vydat už tři alba, v roce 2014 nahrál svou prvotinu s názvem For Emotional Use Only, o tři roky později se na pultech jazzových obchodů objevila deska Antidote, kterou definitivně přesvědčil hudební kritiky o svých dovednostech. Renomovaný hudební časopis DownBeat ho označil za „výjimečný talent a nejzajímavější nový hlas na nové scéně". Poslední hudební album s názvem My Favorite Monster natočil během tříměsíčního pobytu v jižní Indii.

 

 

Uznávaný jazzový kytarista Peter Bernstein má na Sivana jen slova chvály. Oba si spolu dokonce několikrát zahráli. „Patří k nejvynalézavějším kytaristům dneška, má nejen úžasnou fantazii, ale i virtuozní techniku, díky níž své myšlenky dokáže předat publiku. A co je nejdůležitější, Sivan má dost odvahy k tomu, aby za svojí vizí šel až na kraj světa a vytvořil něco nového.“

Zobrazeno 1287 krát
Naposledy upraveno: ne., 28. duben 2019 18:16
Pro psaní komentářů se přihlaste