čt., 1. duben 2021 21:09

Jarní sezóna League of Legends vrcholí – Review základní části LEC a NA LCS a startu play-off

Vítězství G2 očekával každý Vítězství G2 očekával každý Zdroj: Riot Games
Základní část nejlepších lig světa je u konce a pomalu se nám rozjíždí vyřazovací část. Jen vítězný tým z každé ligy bude mít šanci zabojovat o MSI pohár. Letošní sezónu bude mít každý tým mnohem více motivace, protože vítězný tým získá pro svůj region bonusový slot pro nadcházející mistrovství světa v Číně.

Americká NA LCS:

Základní část byla výjimečná svou vyrovnanosti, protože po dlouhé době nevyhrál vítězný tým rozdílem třídy. Cloud 9 vyhráli podle papírových předpokladů, ale neměli to vůbec jednoduché, protože první dva týdny se na vrcholu drželi 100 Thieves, které má pod palcem legenda českého e-sportu Aleš Kněžínek. Bohužel i oni se dočkali své krize a sezónu ukončili na čtvrtém pozici. O největší překvapení postaral tým Flyquest. Minulý rok postoupili na mistrovství světa jako americká dvojka, ale letos po kompletní výměně sestavy nedosáhli ani na playoff. Čtvrtfinále se nám už rozběhlo, ale bohužel zde jsme nedočkali žádného vyrovnaného zápasu. Cloud 9 porazili 100 Thieves a Team Liquid nedal šanci TSM. Vítězové se v dalším kole utkají proti sobě, a protože se hraje systémem na dvě prohry, tak poražení, budou hrát s 5. a 6. týmem základní části.

Evropská LEC:

Ani letos jsme se v domácí Evropě nedočkali překvapení, kdy by vyhrál jiný tým než G2. Ti ovládly sezónu už popáté v řadě, ale letos je na spodní lince doprovázel švéd Rekkles. Ten hrál 6 let za barvy týmu Fnatic. Ovšem tentokrát vyhráli jen díky pravidlu vzájemného zápasu. To se používá v případě shody bodů. Za nimi se umístil tým Rogue, který je tvořen mladými hráči s výjimkou kapitána Odoamneho. Dva čeští hráči Carzzy a Humanoid vybojovali se španělským týmem MAD lions až třetí místo. Fnatic se po špatném konci propadli ze třetího místa až na páté. Play-off začalo nepochybným vítězstvím Fnatic nad SK gaming pro ně tedy sezóna končí. Ve druhém zápase se utkali G2 a Schalke 04. Každý očekával tři jednoznačné výhry ve prospěch G2, ale opak byl pravdou. Turecký hráč Broken Blade ve třech hrách překvapil téměř celý svět, když se rozhodnul vybrat postavu Dariuse. Ten se na evropské profesionální scéně objevil vůbec poprvé od roku 2018. Rozhodla až poslední pátá hra, kde po dlouhých 44 minutách G2 vyhráli a postoupili mezi 3 nejlepší celky. Zde se utkají s MAD lions, kteří překvapivě porazili Rogue. Poražení Schalke se v pátek 2.4. utkají s Fnatic a vítěz si už v neděli zahraje s Rogue.

Boj o MSI

Mezinárodní turnaj Mid Season Invitational se každoročně s výjimkou loňského roku koná mezi jarní a letní sezónou, tudíž se jedná o druhou nejdůležitější trofej, jakou lze v LOL e-sportu získat. Na šampionát vždy postupuje 12 týmů z 12 světových regionů, a proto se zde kvalifikuje pouze vítěz z každého regionu.
Udrží si úřadující korejský mistr světa Damwon KIA svou formu a bude reprezentovat svůj region na již zmíněném turnaji vůbec poprvé nebo je překvapí jiný celek. Je na tom G2 Esports s Rekklesem lépe než předminulý rok, kdy turnaj. Dokáže některý americký tým napravit trapas o který se předminulý rok postaral Team Liquid i přesto že vyřadili čínskou jedničku. Rok co rok nám turnaj ukazuje, na co se můžeme těšit na nadcházejícím mistrovství světa. Vše vypukne 6. května v Reykjavíku.

 

 

Zobrazeno 826 krát
Naposledy upraveno: po., 5. duben 2021 12:50
Pro psaní komentářů se přihlaste