st., 15. březen 2017 21:12

Juventus postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů

Gianluigi Buffon Gianluigi Buffon Zdroj: Oficiální web Juventusu Turín
Turín – Úřadující italský šampion v úterý zpečetil svůj postup do další fáze milionářské Ligy mistrů. V odvetném osmifinálovém utkání porazil oslabené Porto nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 a zajistil si postup do čtvrtfinále. Byl to také souboj dvou nejlepších brankářů tohoto tisíciletí.

Gianluigi Buffon a Iker Casillas. Oba brankáři k sobě chovají nesmírný respekt a přátelství, zároveň jsou to však velcí rivalové. Jejich jména bývají na vrcholech všech žebříčků, které zmiňují nejlepší brankáře. Více práce během dvojzápasu měl podle očekávání Casillas. I přes jeho kvalitní výkon nedokázal zabránit vyřazení svého týmu. Buffon moc práce neměl díky skvělé defenzivní práci spoluhráčů v poli.

První poločas probíhal podle očekávání v režii turínského velkoklubu, který si hlídal dvoubrankový náskok z prvního utkání. Domácí měli několik slibných šancí, ale Iker Casillas dlouho všechny šance likvidoval. Jediná branka padla ke konci první půle. V pokutovém území zahrál rukou Maximiliano Pereira a po zásluze byl vyloučen. Sudí Ovidiu Hategan správně odpískal pokutový kop. Jeho exekuce se chopil mladý talentovaný útočník domácích Paulo Dybala a nezaváhal.

Druhý poločas moc vzrušení nenabídl. Největší šanci oslabených hostů měl Tiquinho. Jenže se mu nepodařilo využít chyby Benatii a při samostatném úniku netrefil branku, kterou strážila legenda Juventusu Gianluigi Buffon. Výkon Staré dámy nebyl ve druhém poločase ideální a vědom si toho byl i trenér Massimiliano Allegri. „V prvním poločase jsme byli velice dobří, v tom druhém už ne. Musíme zlepšit kvalitu naší hry vzhledem k tomu, že na nás čekají silnější soupeři,“ prohlásil kormidelník historicky nejúspěšnějšího italského klubu.

Juventus tedy postupuje pohodlně do dalšího kola s celkovým skóre 3:0. Porto, které oba zápasy dohrávalo v deseti hráčích, v soutěži končí.

Zobrazeno 2379 krát
Naposledy upraveno: st., 15. březen 2017 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste