út., 14. duben 2015 15:09

Kam odložili Mumford & sons bendžo?

Mumford & sons jsou folk-rocková kapela z hlavního města Velké Británie. Skupina minulý pátek představila další písničku z připraveného alba Wilder Mind, které má vyjít 4. května tohoto roku.

Již minulý měsíc se do povědomí posluchačů dostala jejich nová skladba Believe. Mnoho fanoušků při poslouchání této písničky hledalo klasické líbivé zvuky bendža, akordeonu či mandolíny, tak typické pro Mumford & sons. Čekání však bylo marné, fanoušci mohli jen doufat, že kapela ty nejlepší písně představí světu až v květnu a zanechá svoji pouť do alternativ popu jen jako ukázku toho, že umí tvořit i jinak než pod vlivem folk-rocku.

V pátek však přišel další šok v podobě jiné písničky, tentokrát s názvem The Wolf. Ani tentokrát kapela nepotěšila a neukojila touhu posluchačů po jejich klasické tvorbě. I tato skladba, stejně jako Believe, spadá spíše do kategorie popu než folk-rocku.

Dvě zveřejněné písně z nově vycházejícího alba Wilder Mind nesplňují očekávání zarytých fanoušků. To však nikterak neubírá na propracovanosti hudby a textu skladeb Believe a The Wolf. Ale není ještě příliš brzy lámat nad Mumford & sons hůl? Nezbývá, než počkat na začátek května, kdy se teprve ukáže celková podoba nového alba.

foto: http://www.pastemagazine.com/

Zobrazeno 1675 krát
Naposledy upraveno: ne., 19. duben 2015 16:38
Pro psaní komentářů se přihlaste