pá., 13. listopad 2020 22:12

Kapela Lindemann oznámila rozpad nynější sestavy

Kapela Lindemann Kapela Lindemann Zdroj: lindemann.band
Německo, Mnichov - Zpěváci Till Lindemann a Peter Tägtgren, frontmani industrual metalových kapel Rammstein a Pain, po téměř sedmi letech spolupráce na společném projektu Lindemann přes sociální sítě informovali své fanoušky, že již nebudou společně nahrávat další písně. Oba se podle oznámení budou věnovat vlastním záležitostem.

Till Lindemann a Peter Tägtgren ještě momentálně pracují na jejich společném DVD z koncertu v Moskvě z tohoto roku. DVD vyjde na jaře roku 2021," oznamuje kapela ve svém prohlášení o ukončení projektu Lindemann. Kapela ještě začátkem letošního února odstartovala své turné po Evropě. Kvůli pandemickým opatřením se neodehrály jen tři koncerty z celkových dvaadvaceti. Projekt Lindemann zahrál 10. února i v Praze, koncert byl přístupný až od 18 let. To z důvodu kontroverze kapely, která si zakládá na šokování. Fanoušci na únorové show viděli na projekcích v pozadí hudby doslova pornoscény, teda necenzurované klipy k daným písním. Till Lindemann se chopil házení ryb a dortů do publika.

Jak se však dále píše v oznámení, Till Lindemann v budoucnu bude působit v nové sestavě. Kapela tak naštěstí zcela nekončí a bude snad dále pokračovat ve své šok vzbuzující kontroverzi. Příští rok v květnu má kapela ještě zahájit už tak odloženou tour po Americe.

Švédsko-německý projekt Lindemann společně založili v roce 2013 poté, co byla kapela Rammstein na svém turné ve Švédsku. Till Lindemann zde oslovil Tägtgrena a navrhl mu spolupráci, původně měli napsat jen dvě písně. Na popud Tägtgrena se ale zrodilo něco mnohem většího.

Zobrazeno 2017 krát
Naposledy upraveno: čt., 19. listopad 2020 22:01
Pro psaní komentářů se přihlaste