po., 8. prosinec 2014 20:56

Kapela Zrní na turné navštíví i hranické divadlo

Hranice – Nové album „Následuj kojota“ pokřtí kapela Zrní v úterý 9.prosince v Brně na Flédě. Stejnojmenné koncertní turné probíhá po českých i moravských klubech, v bezmála třiceti městech. Divadlo Stará střelnice v Hranicích hostí Zrní již tento čtvrtek od devatenácti hodin. 

 Páté album kladenské partičky zatím sklízí velký úspěch jak u posluchačů, tak u hudebních kritiků a to i přesto, že předposlední album „Soundtrack ke konci světa“ nasadilo laťku hodně vysoko. „Následuj kojota se snaží přinést recept na jiný, plnohodnotnější život. Oslavuje přirozenost, odpoutává se od stále více tápající a na scestí se řítící společnosti. A to s poetikou pro kapelu tak typickou,“ napsal ve své recenzi na webu musicserver.cz Jan Průša. 

Podle frontmana kapely Jana Ungera je tématem celého alba průchod mezi realitou a jiným světem. Kdybychom však chtěli tvorbu Zrní zařadit žánrově, nepovede se nám to. Muzikanti si sami pro sebe vymysleli škatulku. „Zrní je hra, něžný artbrut, kladenskej uhelnej zen,“ tvrdí členové na svých facebookových stránkách.

Kromě frontmana Ungera ve skupině Zrní vystupuje také kytarista Jan Kuklík, houslista Jan Fišer, baskytarista Jan Cajthaml a na bicí hraje Ondřej Slavík. Kapela byla v roce 2012 za své album „Soundtrack ke konci světa“ nominována na mnoho cen, a stala se Objevem roku v prestižních cenách anděl. 

 

Zdroj fotografie: www.facebook.com

 

Zobrazeno 1523 krát
Naposledy upraveno: út., 9. prosinec 2014 22:03
Pro psaní komentářů se přihlaste