út., 31. květen 2011 17:10

Kapelu Nightwork čeká nabitá koncertní sezóna

Svérázná partička mladých a talentovaných muzikantů připravuje na letošní léto dvě desítky koncertů na festivalech po celé České republice.

První zastávkou kapely budou 9. června od 19 hodin Letenské sady v Praze a již 12. ročník benefiční akce s názvem Běh pro Paraple. Běh pořádá Centrum Paraple, které pomáhá lidem ochrnutým po poškození míchy přizpůsobit se nové životní situaci, zlepšit fyzický a psychický stav, dosáhnout co největší míry soběstačnosti a nezávislosti, vrátit se do svého přirozeného prostředí a získat předpoklady ke společenskému a pracovnímu uplatnění.

Dále budou hosty projektu Ranní show Evropy 2, s nímž zavítají mimo jiné do Liberce, Plzně, na podzim i do moravské metropole Brna a do Zlína. Nejznámější hity Globální oteplování, Včelka Mája nebo Tepláky zazní i na letních festivalech Rock for People, Benátská noc, Sázavafest, Okoř, Colours of Ostrava a dalších. Při příležitosti putovního festivalu České Hrady zahrají v Kunětické Hoře, Hradci nad Moravicí a Bouzově. Kapela pro každý koncert slibuje jedinečný zážitek, nevšední zábavu a umění improvizace jim vlastní. V rámci podzimního programu se na Nightwork můžeme těšit v kulturních domech v Čechách i na Slovensku. Dočkáme se v Písku, Jindřichově Hradci, Olomouci i jiných městech, přičemž stále probíhá jejich konečný výběr. Veškeré termíny koncertů jsou k dispozici na: http://www.nightwork.cz/koncerty.

Hudební skupinu Nightwork známe ve složení zpěváků Františka Soukupa a Vojtěcha Dyka, kytaristy Jakuba Prachaře, klávesisty Jana Maxiána, bubeníka Ondřeje Sluky a baskytaristy Jakuba Antla. Jsou ověnčeni mnoha prestižními oceněními, kupříkladu loni získali tři hudební ceny Anděl v kategoriích nejlepší Skupina, Videoklip a Album roku, které každoročně udělují členové Akademie populární hudby.

 

Fotozdroj: http://www.modredny.cz/2005/images/article/1618_nightwork2web.jpg

Zobrazeno 2333 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41
Pro psaní komentářů se přihlaste