po., 16. březen 2020 21:21

Nevědomá karanténa: V Německu se natáčí reality show Big Brother

Reality show Big Brother Reality show Big Brother Zdroj: SAT 1
Kolín – Svět v posledních týdnech bojuje proti nakažlivému koronaviru. Pozadu nezůstává ani Německo, které hlásí již přes šest tisíc nakažených a třináct mrtvých. Zavírají se obchody, hranice, omezuje se pohyb obyvatelstva. Jedno místo v Německu ale zákeřné onemocnění nepostihlo, dva domy v kolínské čtvrti Ossendorf totiž nemají přístup k okolnímu světu. Od února se zde natáčí reality show Big Brother.

Když televizní štáb poprvé spustil kamery a do obydlí v Severním Porýní-Vestfálsku vpustil účinkující, onemocnění COVID-19 pro Evropu, alespoň z pohledu široké veřejnosti, nepředstavovalo takové riziko. Situace se ale v průběhu několika týdnů změnila. V televizní show Big Brother je všem soutěžícím odepřen přístup k informacím, dvanáct účastníků populární reality show tak nemá žádné informace o hrozícím nebezpečí. Dále tedy pokračují v ničím nerušeném boji o tučnou odměnu, která čeká po ukončení soutěže na jejího vítěze.

A momentálně ani vedení reality show nic měnit nechce. Informace o závažnosti epidemie by totiž mohla narušit koncept Big Brotheru. Televize SAT1, která zábavní pořad vysílá, uvádí, že soutěžícím nyní nebezpečí nehrozí. Účastníky, kteří se do relace zapojili později, na přítomnost viru řádně otestovala a zakázala jim o situaci informovat ostatní. „Nemoc není žádná legrace. Nově příchozí obyvatele jsme před nastěhováním řádně otestovali. Všechny výsledky vyšly negativně,“ napsala německá televize SAT1 na svém Twitteru.

Informaci o aktuální situaci je režie připravena účastníkům prozradit. Stalo by se tak ale pouze v určitých případech, například pokud by vážně onemocněl člen rodiny některého ze soutěžících. O tom, které informace jim vedení pořadu předá, se rozhoduje i s příbuznými.

Big Brother se nyní současně vysílá i v Kanadě a Austrálii. V Kanadě ale soutěžící mají jisté tušení o situaci, reality show zde začala teprve před dvěma týdny. V Austrálii se režie nakonec rozhodla účastníky o epidemii koronaviru informovat.

V televizní reality show Big Brother soutěžící několik týdnů žijí v domě monitorovaném kamerami a snaží se přes reakce diváků dostat k cílové finanční odměně. Soutěž, která vznikla v Nizozemsku, měla i vlastní českou mutaci, kterou v roce 2005 odvysílala TV Nova.

Zobrazeno 887 krát
Naposledy upraveno: po., 16. březen 2020 22:35
Pro psaní komentářů se přihlaste