čt., 28. březen 2019 20:12

Kohout skolil Indiána i napotřetí. Rozhodne se až v Plzni

Lukáš Nahodil svým gólem odstartoval obrat Olomouce Lukáš Nahodil svým gólem odstartoval obrat Olomouce Zdroj: HC Olomouc
Olomouc – Plzeňští Indiáni přijeli do Olomouce s vedením 3:2 na zápasy a jasným cílem – zvítězit a postoupit do semifinále. To se jim však absolutně nepovedlo a se skvěle hrajícími Kohouty padli jasným výsledkem 4:1. O góly Olomouce se postarali Lukáš Nahodil, František Skladaný, Jan Švrček a výsledek pečetil trefou do prázdné branky Zbyněk Irgl. Sedmé utkání se odehraje v sobotu v Plzni.

 Šesté utkání série začalo na ledě olomouckých Kohoutů oboustranně opatrnou hrou. První pokus o šanci přišel až v šesté minutě. Domácí Burian přihrával mezi kruhy Vyrůbalíkovi, který se však místo zakončení snažil přihrávat zpět, čímž celou akci doslova zazdil. V minutě deváté putoval na lavici hanby za zadržení plzeňský Peter Čerešňák, hosté se ale ubránili bez problémů. Další domácí početní výhoda přišla v minutě třinácté díky Stachově krosčeku a byla už z kohoutího pohledu lepší. Dominik Frodl si ale postupně rutinně poradil s Knotkovou tečí i Ostřížkovou střelou od modré. O minutu později se potom dočkali i hosté. Za podrážení zamířil na trestnou Škůrek a začaly se dít věci. Nejdříve vyslal Irgl Strapáče proti jedinému obránci Plzně, domácí útočník se mu vyhnul nádhernou kličkou a v oslabení se sám řítil na Frodla. Ten se však fantasticky natáhl a betonem mu jeho akci zmařil. O minutu později, již za vyrovnaného početního stavu, vypálil Němec a trefil Konrádovu levou tyč. Hned z protiútoku se následně rozjel přes celé kluziště Ostřížek, roztáhl si dobrou kličkou Frodla a pak těsně přestřelil. Poslední velký moment úvodní části přišel zhruba půl minuty před koncem. Jergl se pokusil z dobré pozice propálit plzeňského gólmana střelou mezi betony. Maskovaný muž s Indiánem na hrudi ale prokázal dobrý reflex a nenechal puku ani milimetr navíc. Se zvukem úvodní sirény se tak oba týmy rozjely do šaten za bezbrankového stavu.

Druhá perioda svým tempem navázala na poslední minuté té první. Ve dvacáté třetí minutě pálil Laš a gólman Frodl svou klec uhájil i navzdory četnému dorážení olomouckých hráčů. Na konci pětadvacáté minuty zamířil na trestnou lavici Vyrůbalík a začal plzeňský tlak. Ten nakonec proměnil v gólovou radost Václav Nedorost, který před Konrádem šikovně tečoval ránu Čerešňáka od levého mantinelu. Hosté vedli 0:1 a nad Kohouty se začala stahovat mračna. Domácí se však ještě vzdávat nechtěli. Následoval oboustranně aktivní hokej se šancemi na obou stranách, až přišel čas 33:51 a domácí exploze nadšení. O tu se postaral Lukáš Nahodil, který si nádherně zpracoval Knotkovu přihrávku zpoza branky, nezazmatkoval a poslal puk mezi Frodlovy betony. Domácí, povzbuzeni vyrovnáním, začali pomalu ráz utkání naklánět na svou stranu. A na konci osmatřicáté minuty se v olomoucké hale rozhostila opravdová extáze. František Skladaný si s pukem najel za branku, rychle se otočil, nabruslil si do střelecké pozice a z pravého kruhu poslal nevídaným způsobem puk pod horní tyčku. Frodl byl proti jeho pokusu naprosto bezmocný. Minutu a devatenáct vteřin před koncem ještě po Strapáčově nedovoleném bránění začala plzeňská přesilovka, ale nic zaznamenáníhodného se již neudálo. Po druhé třetině svítilo na světelných tabulích zasloužené skóre 2:1.

Kohouti nastoupili do třetí části s jasným úmyslem – dovést utkání do vítězného konce a vynutit si minimálně ještě jeden zápas. A to se jim dařilo velice dobře. Po dvou minutách a padesáti vteřinách se spolu dva proti jednomu rozjeli Káňa se Švrčkem. Druhý jmenovaný se nakonec rozhodl neponechat nic náhodě a vyslal ze své hole dělovku, proti které byl jinak dobře chytající Frodl bezmocný. V té chvíli snad už nebyl na olomouckém zimním stadionu nikdo, kdo by nevěřil v úspěch. Ve čtyřicáté šesté minutě zamířil na trestnou lavici Kovář. Hosté si však s oslabením dlouho věděli rady a poměrně v poklidu se bránili. Po minutě a dvaceti vteřinách ale fauloval Allen a na ledové ploše zbyli už pouze tři Indiáni. Hosté se sice ubránili, ale oslabení je stálo hodně sil. Čas navíc neúprosně ubíhal. I přesto se Plzeňští dokázali dostat do několikaminutového tlaku, který však v gól nepřetavili. V padesáté osmé minutě si vzal hostující kouč Martin Straka oddechový čas a odvolal Frodla z branky. Ani to však Indiánům z města piva nepomohlo. Puku se v čase 57:29 ujal Zbyněk Irgl a poslal ho přes celé hřiště do prázdné branky. Olomoučtí tak zvítězili poměrně jasným výsledkem a vynutili si sedmý zápas, který se odehraje v plzeňské Home Monitoring Aréně v sobotu 30. března.

Stav série HC ŠKODA Plzeň – HC Olomouc 3:3

Zobrazeno 1161 krát
Naposledy upraveno: čt., 28. březen 2019 21:03
Pro psaní komentářů se přihlaste