čt., 21. únor 2019 17:55

ViralBrothers na Youtube možná končí

ViralBrothers ViralBrothers Zdroj: youtube.com
Česká republika – Nejsledovanější kanál na YouTube (YT) ViralBrothers čelí nepříjemné situaci. Změna politiky YT nutí některé tvůrce měnit tvorbu. To se teď dotklo i „Virálních bratrů“. ViralBrothers alias Erik Meldík a Čeněk Stýblo založili svůj kanál v roce 2011 a zaznamenali obrovské úspěchy. Se svými více než 2,7 miliony odběrateli čelí nejsledovanější kanál v České republice smazání. Svou popularitu získali točením svérázných kanadských žertíků, tedy pranků, a sérií Debilní kecy.

Poslední video na YouTube

„Tohle je možná poslední video na tomhle kanálu, protože pak nám ho smažou,“ říká Erik Meldík v posledním videu zveřejněném v neděli 10. února, které věnovali tomuto problému. Na začátku února obdrželi totiž e-mail, který říká, že jim YT smazalo jedno z jejich videí. Podle internetového serveru totiž překročilo pravidla o obsahu zobrazujícího nebezpečné žerty, které mohou v oběti vyvolat pocit fyzického nebezpečí nebo skutečnou fyzickou újmu. Dále jim doporučili, aby si ostatní videa zkontrolovali a případně smazali, nebo dojde ke odstranění celého kanálu. Jenže nedostali žádné informace o tom, jakým způsobem mají postupovat.

Již dříve YT zbavilo část jejich tvorby zpeněžení, nebo ji omezili pro diváky starších 18 let. „A to je důvod proč naše videa poslední dobou nebyly dobré, protože my jsme se nesoustředily na to, jak udělat nejlepší video, ale na to aby bylo korektní,“ vysvětluje Meldík pokles aktivity a sledovanosti na jejich kanálu. „Na YT jsme přišli před deseti lety kvůli svobodě,“ dodává. „Přátelé, svět jde do háje,“ komentuje celou věc Čeněk Stýblo.

Záležitost porovnávají s celosvětově populárními seriály, jako jsou Game of Thrones nebo Narcos, kde je brutalita zcela běžnou věcí a zahrávají si s myšlenkou, že jednou bude toto vyobrazování skutečnosti a reálnosti násilí úplně zakazáné. „Vždyť všechny naše pranky jsou založené na tom, že se někdo cítí ve fyzickém nebezpečí, proto se na to lidi dívali, proto si to kupovali televize,“ dodává Meldík.

Možný návrat

Na konci třiadvacetiminutového videa prozrazují, že se ještě jednou pokusí vzepřít cenzuře ze strany YT, a proto zakládají nový kanál ViralBrothers Last Chance. Zkusí tam nový formát své show, u které se pokusí vměstnat se do pravidel YT a vybudovat si znovu od nuly svou slávu. „Budeme rádi, když se ukážete na novém kanálu. Buď uvidíte náš velký pád, nebo naši velkou reinkarnaci,“ dodávají na závěr společně.

Zobrazeno 2529 krát
Naposledy upraveno: pá., 22. únor 2019 17:01
Pro psaní komentářů se přihlaste