ne., 22. březen 2020 21:34

Koronavirus si v České Republice vyžádal první oběť

První oběť koronaviru v České Republice byla hospitalizována v Nemocnici Na Bulovce První oběť koronaviru v České Republice byla hospitalizována v Nemocnici Na Bulovce Zdroj: bulovka.cz
ČR - Počet osob nakažených koronavirem v České Republice každý den roste o desítky případů. I přesto, že jsou v Česku první vyléčení, virus si vyžádal první oběť. Je jí pětadevadesátiletý muž, který byl s nákazou hospitalizován v pražské Nemocnici Na Bulovce na infekční klinice.

Muž zemřel 22. března po sedmé hodině večerní. Onemocnění COVID-19 u něj bylo potvrzeno 18. března, již předtím měl ale dlouhodobé chronické zdravotní obtíže související s vysokým věkem. Důvodem jeho úmrtí bylo vyčerpání orgánových rezerv z důvodu současného výskytu mnoha nemocí. „Byla to spíše otázka kardiovaskulárního selhání než konkrétní plicní záležitosti, která by byla v souvislosti s tímto onemocněním,“ uvedl šéf Ústředního krizového štábu Roman Prymula. Muž před hospitalizací pobýval v domově důchodců, kde byla učiněna příslušná opatření.

V současné době je v České Republice 1120 nakažených osob, z toho se 6 lidí vyléčilo.

Zobrazeno 877 krát
Naposledy upraveno: ne., 22. březen 2020 23:25
Pro psaní komentářů se přihlaste