út., 25. říjen 2016 20:12

Kousek Indonésie přinesla studentka díky vyprávění do Olomouce

Stážistka Jitka Zmítková Stážistka Jitka Zmítková Zdroj: Facebook události
Olomouc - V pondělí se v Café 87 shromáždil plný sál především mladých lidí, aby si vyslechli vyprávění o Indonésii. Přednášku o své stáži v Bandungu měla studentka Mezinárodních rozvojových studií Jitka Zmítková.

„Chtěla jsem zkusit, jestli zvládnu žít sama šest týdnů v úplně jiné zemi a kultuře,“ začala svou projekci fotek stážistka.

Jitka Zmítková odjela na stáž díky organizaci AIESEC, kde si vybrala projekt o kultuře Indonésie. „Naší náplní byla nejen prezentace naší země, ale chtěli jsme hlavně upozornit na kulturu Indonésie samotné. Učili jsme se tamější tance, abychom dětem ukázali, že i jejich tradice jsou důležité, a jestliže umíme jejich tance my, jako Evropané, pak je zvlášní, že je neznají i oni, jako místní,“ řekla studentka.

A co jste se mohli na přednášce dozvědět? Bandung je jedním z největším měst Indonésie. Indonésané nejčastěji jedí smažené pokrmy a jednou ze zvláštností je třeba smažená zmrzlina. Další zajímavostí je doprava v Bandungu. Každá rodina vlastní i několik motorek a to je důvodem častých problémů v dopravě. Někteří Indonésané také nosí kvůli znečištění roušku a hlavními pěstovanými plodinami jsou čaj a rýže.

„Určitě se tam chci zase vrátit, už kvůli těm lidem, které jsem poznala, ale také jsme nestihli ve volném čase všechno procestovat,“ zakončila své povídání stážistka. 

Zobrazeno 2389 krát
Naposledy upraveno: čt., 27. říjen 2016 20:39
Pro psaní komentářů se přihlaste