ne., 30. listopad 2014 18:36

Křest knihy o Simpsonových se uskutečnil v Praze

Praha – Ve čtvrtek se v pražském Paláci konal křest knihy Simpsonovi: Rodinná historie, kterou vydalo nakladatelství Jota. Poté následovala autogramiáda za účasti některých dabérů z animovaného seriálu. Mezi nimi byl Vlastimil Zavřel (Homer), Jiří Lábus (Marge) nebo Helena Štáchová (Líza).

 

„Dělám to už přes dvacet let a mám postavu Marge rád. Je to taková typická maminka, hodná a dobrotivá,“ řekl Lábus na křtu. „Připomíná mi tu moji,“ dodal. Rozsáhlá kniha obsahuje fakta a vtipy z celé jejich existence. Na 304 stranách můžou fanoušci najít obrázky a různé informace, o kterých nemuseli mít ani tušení. Kniha přeložená Věrou Petrášovou mimo jiné obsahuje i vzpomínky na zrození rodiny Simpsonových. Na toto téma zatím vyšly v nakladatelství Jota i jiné knihy - Simpsonova kniha moudrosti: Homerova kniha, Bart Simpson: Průvodce životem a Simpsonovi/Futurama: Propletená lapálie.

 

Tvůrce a výkonný producent seriálu Simpsonovi je Matt Groening, který je zároveň tvůrcem seriálu Futurama a držitel ceny Emmy. První dvacetiminutový díl o osobité rodině Simpsonových byl odvysílán dne 17. prosince 1989. Vzbudil u diváků velký zájem, a proto získal místo v hlavním vysílacím čase. Aktuálně má seriál 26 sérií a 19. února 2012 se odvysílala jubilejní 500. epizoda. V historii americké televize jsou Simpsonovi nejdéle vysílaným animovaným seriálem.

 

Zdroj perexové fotografie: Jota.cz

Zobrazeno 1522 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste