pá., 8. listopad 2019 23:50

Kvitovou již nebude trénovat Vydra

Petra Kvitová a David Vydra Petra Kvitová a David Vydra Zdroj: Facebook Petry Kvitové
Petru Kvitovou již nebude trénovat kondiční specialista David Vydra. Česká tenistka s ním ukončila spolupráci po čtyřech a půl letech.

 

Aktuálně sedmá hráčka světového žebříčku WTA tuto zprávu oznámila na oficiálním facebookovém profilu, kde uvedla, že David Vydra nadále nebude figurovat v jejím týmu. „Chtěla bych moc poděkovat svému kondičnímu trenérovi Davidovi za skvělou spolupráci nejen tento rok, ale celých pět let. Prošli jsme spolu hodně, nyní jsme se však rozhodli jít příští sezonu každý svou cestou. Děkuji Dafi za všechno a přeji ti vše dobré,“ uvedla tenistka.

S Davidem Vydrou trénovala Petra Kvitová od roku 2015, přičemž k týmu se bývalý triatlonista připojil těsně před Wimbledonem. V roce 2016 na olympijských hrách v Riu se jeho zásluhou povedlo české tenistce získat cenný bronz ve dvouhře a následně v prosinci téhož roku napomáhal k rychlejší rekonvalescenci po vážném poranění šlach a nervů na článcích všech prstů levé ruky. Uznávaný kondiční trenér v minulosti také spolupracoval s Tomášem Berdychem, kterému spolu s Tomášem Krupou pomohl v cestě do Top 10 na okruhu ATP.

Na začátku letošního roku si tenistka pochvalovala fyzickou připravenost, v květnu však přišlo zranění levé ruky při jednom z tréninků. Následně musela Petra Kvitová vynechat účast na Roland Garros. Sezonu zakončila na Turnaji mistryň, kde nepostoupila ze skupiny.

Kvitová však jméno nového kondičního trenéra prozatím nezveřejnila. Nicméně mluvčí české tenistky Karel Tejkal potvrdil, že do nové sezony již s kondičním trenérem nastoupí.

Zobrazeno 1247 krát
Naposledy upraveno: út., 12. listopad 2019 16:46
Pro psaní komentářů se přihlaste