st., 25. říjen 2017 13:42

Kytary skupiny Lake Malawi opět zazní Olomoucí

Čtyřčlená Lake Malawi zahraje na Floře, chystá i novinky. Čtyřčlená Lake Malawi zahraje na Floře, chystá i novinky. Zdroj: www.lakemalawimusic.com
Olomouc - Popová hudební skupina Lake Malawi vystoupí po nějaké době opět na olomoucké půdě, a to 15. listopadu na Výstavišti Flora. Zazní i songy z chystaného alba.

Kapela, která vznikla v roce 2013 po rozpadu uskupení Charlie Straight, zahraje v listopadu na Floře. Nabídne staré známé klasiky jako Chinese Trees nebo Upside Down. Naživo představí i úplnou novinku Surrounded By Light, která předznamenává nové album.

Surrounded By Light má velmi chytlavou melodii a nový klip doplňují hlavně záběry z Kuby. „Nejde ani tak o nějaký příběh, jako spíš o atmosféru kubánských ulic a o to, abychom umocnili radost, která v té písničce je,“ vysvětluje frontman Albert Černý.

První singl od Lake Malawi s názvem Always June zahrál její frontman v rádiu BBC London. Kapela se ale nejvíce zviditelnila v roce 2014, kdy si ji jako předskokana vybrala na svůj koncert skupina Thirty Seconds To Mars. Po takovém úspěchu následovaly největší festivaly, Colours Of Ostrava nebo Rock For People. Před dvěma roky vydali debutové EP We Are Making Love Again, na kterém spolupracovali se slavným producentem Mattem Lawrencem, který spolupracoval s Adele nebo Ellie Goulding. Ve stejném roce vystoupili na legendárním britském festivalu The Great Escape v Brightonu a uspořádali akustické Four Touch bez mikrofonů, které bylo absolutně vyprodané. „Pár měsíců už máme i vlastní logo, vlnovku. Ta symbolizuje ženský princip a je inspirovaná písní Calgary Bona Ivera,“ doplnil Albert Černý.

Lake Malawi jsou právě uprostřed velkého turné hlavně po České republice, vystoupí kromě Olomouce také třeba v Brně, Praze, Hradci Králové nebo Trnavě. Vstupenky na olomouckou Floru jsou k dostání v předprodeji až do 15. listopadu.

Zobrazeno 2108 krát
Naposledy upraveno: st., 25. říjen 2017 15:14
Pro psaní komentářů se přihlaste