st., 13. březen 2024 16:07

Léto ve znamení metalu - hudební festival Brutal Assault přináší opravdu silné kapely

Brutal Assault Brutal Assault Zdroj: Brutal Assault - oficiální stránky
Kapely z celého světa, dobré jídlo a jedinečný zážitek. V Josefově se i tento rok bude konat hudební festival Brutal Assault, který láká (nejen) všechny fanoušky metalové hudby.

Léto se pomalu blíží a s ním i sezóna nejrůznějších festivalů. Mezi ně patří i již tradiční festival Brutal Assault, který se od roku 2007 každoročně koná v Josefově u Jaroměře. Jako každý rok i letos přináší známé hvězdy z celého světa i  nově objevené interprety.

Festival trvá od 7. do 10. srpna ve vojenské pevnosti z 18. století, díky které má svou zvláštní atmosféru. Pevnost je jako malé městečko, kde se nachází různé hospody a bary, umělecké galerie, hororkino a spousta míst na sezení. Jsou tu zastoupené kuchyně z celého světa i veganské speciality, takže každý by si měl přijít na své. 

Nejen metal

I když se již od svých začátků Brutal Assault nejvíce zaměřuje na různé druhy metalu, vystupují zde i interpreti jiných žánrů.

„Ač metal převládá, společným jmenovatelem pro všechny zastoupené žánry a umělce je těžké jádro nebo potemnělá aura, ať se jedná o headlinery nebo objevy z undergroundu,“ uvádějí pořadatelé na oficiálních stránkách festivalu.

Letos tomu nebude jinak a do Josefovské pevnosti zavítají známá jména z celého světa. Britské kapely Architects a My dying bride, polská kapela Behemoth, Emperor a Satyricon z Norska, americké kapely Testament, Exodus, Deicide, Motionless in white a mnoho dalších.

Zelený festival

Brutal Assault se mimo jiné může pyšnit i tím, že se snaží minimalizovat svou ekologickou stopu. Jako první festival v ČR zavedl vratné kelímky a talíře z arekových listů. Používá dřevěné příbory a má vlastní třídičku odpadu. Využívá potraviny z lokálních zdrojů a dokonce i sází svůj les, který nazývá Brutal Forest.

To je Brutal Assault!

Festival s jedinečnou atmosférou, kterou dokresluje špičkový zvuk a velká LED obrazovka mezi dvěma hlavními pódii. Opravdu silný výčet kapel a skvělé jídlo se postará o nezapomenutelný zážitek pro každého fanouška metalu.

Zobrazeno 215 krát
Naposledy upraveno: čt., 14. březen 2024 21:07
Pro psaní komentářů se přihlaste