st., 5. říjen 2016 22:41

Letošní StarDance bude ve znamení desítek

Praha - Přesně před deseti lety odstartovala na obrazovkách České televize známou taneční soutěž StarDance…když hvězdy tančí a už tuto sobotu 8. října začíná v pořadí její osmá řada. Letos však i s velkou řadou novinek.

Po deset večerů bude deset soutěžních párů z řad známých osobností a profesionálních tanečníků bojovat o post krále či královny tanečního parketu. O titul se poperou herečky Jana Plodková, Miluše Bittnerova a Kristýna Leichtová, zpěvačka Anna K, kuchař Emanuele Ridi. Dále o přízeň poroty a televizních diváků budou usilovat herci Roman Zach a historicky nejmladší účastník StarDance, Zdeněk Piškula. Nechybí ani tři zástupci z řad sportovců, konkrétně mistryně světa v aerobiku Olga Šípková, lyžař Ondřej Bank a fotbalový internacionál Ladislav Vízek.
V roli hlavního choreografa a poradce se představí, stejně jako v loňském roce, Jan Onder. „Profesionální tanečníci letošní řady jsou nejen velmi dobří, ale jsou také cílevědomí, zkušení, citliví a velmi pozitivně naladění,“ říká dvojnásobný vítěz zábavné soutěže.

 

Noví však nejsou pouze samotní soutěžící. „Novinek je celá řada, vylepšujeme to, co nám fungovalo v poslední řadě. Vrací se Československý večer, obrovská novinka se týká filmového dílu. Tohle téma obohacujeme o scénický tanec, což je něco, co diváci mohli vidět ve freestylu Marka Dědika a Jitky Schneiderové,“ láká diváky vedoucí dramaturg StarDance Jan Bors. Diváci se dočkají i řady překvapení. „Setkáme se i s páry z minulých řad a soutěžící budou bojovat v tematických večerech,“ prozrazuje manažer vývoje Jan Potměšil.


Co zůstává je porota v tradičním složení – Tatiana Drexler, Zdeněk Chlopčík, Jan Révai, Radek Balaš. Soutěžními večery provedou diváky Tereza Kostková a Marek Eben, kteří jsou u StarDance od jejího samotného začátku. „Po prvním dílu jsem si myslel, že by mohly být tak maximálně tři, ale že bude osm řad, na to bych si nevsadil,“ přiznává Marek Eben. Nechybí ani hudební doprovod, o který se postará osvědčený Moondance Orchestra Martina Kumžáka. V rámci prvního večera, který začíná v osm hodin večer na ČT1, předvedou taneční páry cha-chu a waltz.

Zobrazeno 2089 krát
Naposledy upraveno: st., 10. duben 2024 20:44
Pro psaní komentářů se přihlaste