po., 30. leden 2012 14:24

Letošní Utkání hvězd NHL ovládl výběr Zdena Cháry

V neděli 29. ledna se v ottawské hale Scotiabank Place odehrálo tradiční utkání nejlepších hráčů NHL. Jednalo se již o 59. ročník této slavnostní hokejové akce. Letos proti sobě nastoupily týmy slovenského obránce Zdena Cháry a švédského kapitána místních Senátorů Daniela Alfredssona. Oba kapitáni si vybírali své týmy z hráčů, které zvolili fanoušci a vedení NHL. Jediným českým zástupcem byl útočník Milan Michálek, který hájil barvy Alfredssonova týmu.  Musel však snést porážku v poměru 12:9.

Úvod zápasu patřil jednoznačně týmu Zdena Cháry. Jako první se zapsal do střelecké listiny slovenský útočník Marián Gáborík, který překonal svého spoluhráče z New Yorku Rangers Lundqvista. Další puk za Lundqvistova záda poslal Malkin a poté se trefil znovu Gáborík. Tým urostlého slovenského obránce tak vedl již 3:0. Alfredssonův výběr se ale rozhodně nevzdal. Na Gáboríkův poslední gól odpověděl o pár sekund později Jason Spezza, u jeho trefy asistoval Milan Michálek. Během dalších tří minut bylo srovnáno, když překonali brankáře Howarda Henrik Sedin a John Tavares. První třetina tedy skončila 3:3.

Druhá třetina začala podobně jako první. Chárův tým šel opět do vedení, když Marián Gáborík vstřelil svůj třetí gól v zápase. Hned o dvě minuty později překonal Quicka, který v bráně vystřídal Lundqvista, Lupul. Vedení však hostujícímu týmu dlouho nevydrželo. K obratu zavelel Jason Pominville, když ve 28. minutě překonal brankáře Price. Poté se k radosti ottawského publika trefil domácí kapitán Daniel Alfredsson, který proměnil svoje sólo a mohl si tak užít potlesk vestoje od 20 510 přihlížejících diváků. Alfredssona ovace povzbudily a o 91 sekund později se trefil podruhé, když zakončil do odkryté branky souhru s dvojčaty Sedinovými. Jeho tým tak poprvé v utkání vedl. Ještě před sirénou ukončující druhou třetinu však stihl srovnat stav Patrick Kane. Hráči tak odcházeli do šaten za nerozhodného stavu 6:6.

I do třetí třetiny vstoupilo lépe Chárovo mužstvo. Střídajícího brankáře Elliota dokázal překonat Phill Kessel. Poté se trefil český útočník Milan Michálek, kterému přihrál zpoza branky John Tavares, a stav byl opět nerozhodný 7:7. Jako další se do střelecké listiny zapsal po spolupráci s Malkinem Jarome Iginla. Na tuto branku ještě dokázal Alfredssonův tým odpovědět. Brankář Tim Thomas totiž udělal chybu při rozehrávce, puku se zmocnil Hartnell, který přihrál svému spoluhráči z Philadelphie Girouxovi a ten se nemýlil.  Během dvou minut vstřelil výběr Zdena Cháry další tři branky. Postupně se trefili Hossa, Chára a Perry. Hostující tým se tak dostal do trháku, na který již nedokázali domácí odpovědět. Na každé straně padl ještě jeden závěrečný gól. Nejprve skóroval Daniel Sedin po spolupráci se svým bratrem Henrikem a Alfredssonem. Na druhé straně upravil výsledek zápasu na konečnou podobu 9:12 Lupul. Nejužitečnějším hráčem zápasu byl vyhlášen Marián Gáborík, který vstřelil tři góly a u jednoho asistoval.

Tým Alfredsson - Tým Chára 9:12 (3:3, 3:3, 3:6)
Branky a nahrávky: 11. Spezza (Girardi, M. Michálek), 13. H. Sedin (Hartnell, Letang), 14. Tavares (Pominville, Yandle), 28. Pominville (Neal, Stamkos), 35. Alfredsson, 37. Alfredsson (D. Sedin, H. Sedin), 46. M. Michálek (Tavares, Spezza), 50. Giroux (Hartnell, Couture), 55. D. Sedin (H. Sedin, Alfredsson) - 5. Gáborík (Dacjuk), 6. Malkin (Iginla), 11. Gáborík (Hossa, Suter), 22. Gáborík (Hossa, Dacjuk), 24. Lupul (Kessel), 39. P. Kane (Eberle), 45. Kessel (Campbell), 48. Iginla (Malkin, Perry), 53. Hossa (Dacjuk), 53. Chára (Gáborík), 54. Perry (Iginla, Wideman), 56. Lupul (Seguin, Kessel).

Sestavy:
Tým Alfredsson: Lundqvist (21. Quick, 41. Elliott) - Letang, Karlsson, Weber, Yandle, Girardi, Edler - Alfredsson, Spezza, M. Michálek - Stamkos, Giroux, Couture - Hartnell, H. Sedin, D. Sedin - Pominville, Tavares, Neal. Trenéři: Claude Julien, Doug Houda, Doug Jarvis a Geoff Ward.
Tým Chára: Howard (21. Price, 41. Thomas) - Chára, Campbell, Phaneuf, Wideman, Timonen, Suter - Gáborík, Dacjuk, Hossa - Perry, Malkin, Iginla - Lupul, Seguin, Kessel - Eberle, P. Kane, Benn. Trenéři: John Tortorella a Todd McLellan.

Foto:
http://sports-at-work.com/images/stories/nhlasg2012logo.png

Zobrazeno 2010 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste