st., 26. listopad 2014 20:46

Lupič přišel beze slov, odešel bez peněz

Rožnov pod Radhoštěm - O přepadení pošty se v pondělí 24. listopadu pokusil asi třicetiletý muž. Jako cíl si vybral hlavní pobočku na náměstí Míru.

 

Kolem čtvrté hodiny odpolední vešel s kapucí na hlavě do budovy, přistoupil k přepážce a před zaměstnankyni pošty položil lístek s požadavkem o vydání peněz. Podle výpovědi úřednice na ni mířil krátkou střelnou zbraní, kterou ovšem zakrýval rukou. Lupič si počínal velmi opatrně, a tak si přepadení nikdo z přítomných zaměstnanců ani zákazníků nevšiml. Přepadená úřednice se však nezalekla a vydání peněz razantně zamítla, s čímž muž nepočítal. Nakonec se beze slova otočil a rychlým krokem opustil budovu. Zaměstnanci pošty ihned po činu uvědomili policii.

„Mělo se jednat o muže ve věku kolem třiceti let, štíhlé postavy, vysoké kolem sto sedmdesáti centimetrů. Na sobě měl modré rifle, mikinu v barvě khaki s drobným vzorem a na hlavě kapuci.

Bezprostředně po oznámení přepadení začali policisté z rožnovského obvodního oddělení společně se strážníky městské policie pátrat, ovšem zatím bezvýsledně,“ uvedla k případu mluvčí policie Lenka Javorková. Kromě popisu pachatele mají policisté k dispozici i záznamy z bezpečnostních kamer. Nyní je případ v rukou kriminalistů specializujících se na násilnou kriminalitu.

Policie žádá případné svědky o pomoc při pátrání. Důležité jsou pro vyšetřovatele informace týkající se pohybu lupiče po odchodu z pošty. Pachateli v případě dopadení hrozí za trestný čin loupeže až desetiletý pobyt ve vězení.

 

Zdroj perexové fotografie: Policie ČR

Zobrazeno 1942 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste