po., 20. duben 2020 23:18

Met Gala se v květnu konat nebude

Lady Gaga na Met Gala 2019 Lady Gaga na Met Gala 2019 Zdroj: Instagram Vogue
New York - Tak jako ostatní kulturní a módní akce, i jedna z největších a nejsledovanějších musí teď kvůli šířící se pandemii koronaviru stranou. Met Gala 2020 se v květnu konat nebude. Původní termín 4. května 2020 se tedy odkládá na neurčito. Potvrdila to pořadatelka a šéfredaktorka americké Vogue Anna Wintour.

,,Vzhledem k nevyhnutelnému a odpovědnému rozhodnutí Metropolitního muzea, které muselo být uzavřeno, se i slavnostní večer posouvá na pozdější datum,‘‘ napsala v dopise věnovaném čtenářům Vogue Anna Wintour. Náhradní termín zatím není znám, Metropolitní muzeum v New Yorku, kde se akce každý rok koná, je oficiálně uzavřeno do 1. června, ale kvůli špatnému vývoji koronavirové nákazy v New Yorku je docela možné, že Met Gala se letos nebude konat vůbec. To by ovšem mrzelo nejen zvané hosty, ale také módní nadšence.

Téma letos totiž zní ‘‘About Time: Fashion and Duration‘‘ a už od jeho prozrazení získalo na velké oblibě, protože z názvu vyplývá, že se nebude jednat o žádné futuristické módní výstřelky, ale právě naopak, mohli jsme se těšit na zajímavé historické róby, které měly být inspirované trendy od roku 1870 až po současnost. Pořadatelskou značkou letošního roku měl být Louis Vuitton. Stejnojmenná výstava, která probíhá vždy současně s akcí je také přesunuta na pozdější termín – měla by probíhat od října 2020 do února 2021.

V historii se ale nejedná o první přerušení akce. Met Gala se nekonal v roce 1963 kvůli atentátu na prezidenta Kennedyho a v roce 2002 kvůli teroristickým útokům. Charitativní galavečer je jednoznačně největší a nejsledovanější módní událostí roku. Mezi zvanými hosty jsou vždy jen ty nejslavnější osobnosti na světě, které vybírá sama pořadatelka Anna Wintour.

Zobrazeno 880 krát
Naposledy upraveno: út., 21. duben 2020 10:06
Pro psaní komentářů se přihlaste